Основно училище "Никола Йонков Вапцаров" - с. Груево

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ”

СЕЛО ГРУЕВО ОБЩИНА МОМЧИЛГРАД

Добре дошли!

"За него Живота..." – направил бих всичко ……………..!

clip_image002НАШАТА ВИЗИЯ:

Утвърждаване на ОУ “Н. Й. Вапцаров” като конкурентноспособно училище, желано от учители, родители и общественост.

Учениците да развиват способностите и творческия си потенциал в една толерантна среда, даваща възможност за креативно мислене и обучение.

Усъвършенстване на професионалните умения на учителите в посока прилагане на интерактивни и иновативни подходи на обучение.

Училище с традиции и бъдеще!

Основно училище „ Н. Й. Вапцаров” село Груево води началото си от 1930 година. Тогава в него се обучават само 20 ученика от селата Груево, Житковец, Поляна и Свобода. Занятията се провеждали в сградата до старата джамия. Училището е било начално до IV клас.

През 1951 година е построено ново училище с четири класни стаи, дирекция и учителска стая, тогава училището става основно до VIII клас.

През месец февруари 1994 година, е открита нова модерна и просторна сграда. Първият директор е бил г-н Белев.През годините директори на училището са били:  Георги Гаврилов, Орхан Сюлейманов, Иван Муцевски, Христо Петров, Ненко Маджаров, Нергюзел Ахмед, Мюзейда Пашалъ, Андрей Иванов, от 2013 година до момента директор на училището е г-жа Даниела Колева. Училището е разположено в центъра на с. Груево , в непосредствена близост до ЦДГ „Слънце” и читалище “Единство” в селото.

В училището днес се обучават ученици от селата Груево, Сушево, Поляна, Свобода, Върхари и Балабаново. През учебната 2019/20 г. в училището се обучават 47 ученици от първи до седми клас в дневна форма на обучение в пет самостоятелни и една слята паралелка в начален етап. Училището е средищно, на едносменен режим с целодневна организация на учебния ден за всички ученици.

Следобедните занимания се осъществяват в две сборни полуинтернатни групи съответно в начален и прогимназиален етап.

Училището разполага с просторни и светли класни стаи, обезпечени с компютри , интерактивна дъска и мултимедийни проектори. В цялата сграда е изградена безжична мрежа. В училището има голям физкултурен салон, ученически стол, в който се предлага винаги топла и вкусна храна, модерна спортна площадка. Приоритет на училището е повишаване качеството на образование.

clip_image004

ОУ „Н. Й. Вапцаров“

Учебната 2019/2020г. беше открита на 16.09.2019 година с голямо вълнение. Под звуците на националния химн бе вдигнато националното знаме. Учениците с трепет прекрачиха прага на родното училище.

clip_image006 clip_image008

В училището продължава работата по програми и проекти към МОН :

към ДФ „Земеделие“ – схема „Училищен плод“, и схема „Училищно мляко“, учениците от начален етап получават плод или мляко по график.

НП „ИКТ в училище“- свободен интернет достъп, НП„Оптимизация на училищната мрежа”, проект „ Квалификация на педагогическите специалисти“ ,проект „Подкрепа за успех“ „Образование за утрешния ден“ занимания по интереси. През учебната 2019/20 година са сформирани три групи за обучителни затруднения по проект „Подкрепа за успех“ и четири групи за занимания по интереси.Учениците с интерес участват в групите за извънкласни форми- „Малки математици“, Арт ателие “Дъга“, „На ти с информационните технологии“, „Аз играя шах“.

В училището работят високо квалифицирани учители , достойни за своята професия – трима учители в начален етап и петима в прогимназиален етап. С възрожденски плам те дават знания и житейска мъдрост на своите ученици.Педагогическият колектив осигурява спокойно протичане на учебния процес.

Просторните и светли коридори, потънали в зеленина, правят училището в с. Груево желано и привлекателно място за ученици и учители, които с общи усилия продължават да пишат историята на училището и днес.

clip_image010

Изберете ОУ“Н.Й.Вапцаров“ с.Груево защото:

o Училището е разположено най-близо до вас и вашето дете няма да се събужда рано и да тръгва недоспало и премръзнало в студените дни на дългата зима.

o Няма да плащате карти за пътуване, а с тези пари може да купите на детето компютър, книги и др. помощни материали за учението му.

o Детето ви ще се прибира по безопасен за него път от училище до дома и вие ще бъдете спокойни .

o Ще учи в малко компактно училище, в което постижението на всеки се отчита, успехите се поощряват, а грешките се отстраняват.

o Ще учи в училище, в което се обръща внимание на всяко дете

o Обучението във всички класове е целодневно.

o Училището разполага с много добра материално-техническа база, ученически стол в който се приготвя топла храна

o Малкият брой на ученици в паралелките позволява качествено образование и спокойна атмосфера.

o clip_image012

Училищни тържества

През учебната година се провеждат поредица от тържества, в които учениците активно участват. Тържественото честването на деня на будителите, 1-ви ноември, е първата от поредицата дейности.

clip_image014

Същият месец цялото училище се включи и в инициативата „Да засадим дръвче“. Беше изготвена презентация на тема „Да пазим гората“.

clip_image016 clip_image018

На 7 декември нашите ученици изразиха своята почит и признателност към патрона на училището Никола Йонков Вапцаров с рецитал и презентация. Талантливи рецитатори изпълниха с много чувство стихотворения на поета. Най-добрите получиха награди.

clip_image020 clip_image022

От 9 до 13 декември участваха и в националната седмица на четенето. Бяха планирани и проведени най-различни инициативи: Създаване на „Кът на книгата“ в класните стаи, Състезание за най-добър четец, Четене на приказки на децата в детската градина, Рисуване и моделиране на любим приказен герой, Инициатива „Подари книга на свой приятел“, Посещение на местната библиотека, Посещение на библиотеките в читалище „Нов живот“ в гр. Момчилград с учениците от V клас.

clip_image024

През месец декември учениците изработиха много коледни и новогодишни картички, както и много интересни сурвачки. С празничен концерт, забавни игри и томбола бе отбелязано настъпването на коледните и новогодишни празници.

clip_image026

На 19 февруари почетохме великия национален герой и революционер Васил Левски.

clip_image028clip_image030

На 26.02.2020г. нашето училище отбеляза „Ден на розовата фланелка“ и проведе няколко инициативи: учениците от пети,шести и седми клас направиха от цветна розова хартия тениски с надпис „Не на тормоза в училище“, „Тормозът спира тук“ и закачиха на по-малките ученици, учители и помощен персонал. Изработиха и табло. Научиха историята за това събитие. В беседа-разговор обсъдихме необходимостта от съпричастността към тези които са подложени на тормоз и насилие.Никога не трябва да затваряме очите си , когато някой е подложен на насилие.

clip_image032

clip_image034 clip_image036

В началото на месец март всички се закичихме с мартенички за здраве. Бяха направени табла с изработени от учениците мартенички.

clip_image038 clip_image040

Трети март - 142 години от освобождението на България.

Поклон пред героите.

clip_image042 clip_image044

Учениците от ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ в с. Груево активно участват в различни мероприятия.

Всяка година под ръководството на г-жа Е.Хюсмен участват с индивидуални и групови изпълнения в „Международния ден на майчиния език“.

clip_image046 clip_image048

В конкурсите „Букет“, където винаги заемат призови места със своите изпълнения - първо място на общинско ниво с индивидуално изпълнение на песен и участие на областно ниво, второ място за групово изпълнение на песен, две ученички на трето място в областния кръг в категория „Книжовен турски език“.

clip_image050 clip_image052

Общински кръг Областен кръг

През тази година учениците се включиха с танци и песни и в инициативата по случай деня на самодееца в читалище „Нов живот“

гр. Момчилград

clip_image054 clip_image056

Учениците от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ учат, пеят, играят и спортуват. Училището разполага с модерна спортна площадка с изкуствена трева и фитнес уреди. Спортът в училище е важен за изграждане на здравословни навици, ето защо учениците ни се включват в различни спортни мероприятия и инициативи.

clip_image058 clip_image060

През учебната 2019/2020г. нашите възпитаници взеха участие в общинския кръг на спортните игри по волейбол, бадминтон и шах.

НИЕ ОБИЧАМЕ ДА ПОСЕЩАВАМЕ И ОПОЗНАВАМЕ НОВИ МЕСТА!

clip_image062 clip_image064

На екскурзия в Турция.

clip_image066 clip_image068

В природонаучния музей гр. Пловдив –съчетаваме приятното с полезното!

Адрес: с.Груево 6809, общ.Момчилград , ул.“Осма „№ 2, e-mail:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Тел.за връзка: 0885551220

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос