Момчилград отбеляза 24 май

Момчилградчани отбелязаха 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Празникът започна с шествие, което премина през центъра на града. Ученици, учители и културни дейци бяха аплодирани от стотици момчилградчани, застанали от двете страни на главната улица. Най-много емоции предизвикаха абитуриентите. В шествието се включиха кметът на общината Илкнур Кязим, председателят на общинския съвет Ерсин Юмер, представители на ръководството на общината, директори на училища, учители, самодейци и дейци на културата.
На лятната сцена в градския парк "Нури Адалъ" ученици се погрижиха с песни и танци за празничното настроение на момчилградчани.
Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим поздрави учители, ученици просветни и културни дейци.
"Всяка година този празник ни вълнува много. Наричаме го най-светлия, най-обичания, защото той е нашата връзка с миналото, настоящето и бъдещето на света. Думите "Върви народе възродени", които всеки от нас знае от мига, в който е прекрачил училищния праг, звучат винаги на този ден и палят стремежа към знания и творчество", заяви в празничното си слово Илкнур Кязим. В края на тържеството тя награди абитуриенти-отличници от момчилградските училища, както и ученици, представили достойно общината на национални прояви.

DSC 0632

DSC 0640

DSC 0655

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос