Фестивал "Вкусът на традициите" събира производители на чисти храни в Момчилград

Колко ястия могат да бъдат направени от патешко яйце и защо хлябът, замесен с квас и потопен в родопски мед има невероятен вкус. Това ще разберат посетителите на Фестивала на местните производители, организиран община Момчилград. Проявата е насрочена за 9 април /вторник/ от 10 часа и е под надслов "Вкусът на традициите". В нея местни производители, които ще демонстрират уникални и чисти храни и продукти. На щандовете посетителите ще могат да се опитат мед и пчелни продукти, колбаси, различни сирена и кашкавали, патешки яйца, тахан, хляб с квас, вино и други. Производители ще представят ръчно изработени сапун, сувенири и други предмети. Идеята е да бъдат представени и популяризирани малки семейни ферми и предприятия от общината и района.
Фестивалът ще се състои непосредствено на мястото на новия градски пазар в Момчилград. Денят съвпада с традиционния пазарен ден - вторник.
Същият ден посетителите ще имат възможността да обходят обновения градски пазар, който е с ново и модерно оборудване, както и да се запознаят с множество местни производители, търговци и занаятчии.
Събитието ще бъде съпроводено от богата музикална програма с танци от местни състави.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос