Момчилград се утвърждава като национален център на състезания по тенис на маса

Момчилград продължава да се утвърждава като спортен център с организирането на национални и държавни състезания по тенис на маса. През тази година градът ще бъде домакин на 13 национални и международни състезания. Събитията са утвърдени от Българска федерация по тенис на маса, Българската мастърс федерация и Българска асоциация спорт за учащи.
На 2 март в спортна зала "Родопи" предстои да се проведе кръг от Държавните отборни първенства за жени и мъже. В края на месеца пък ще се проведе 6-ия Международен турнир за ветерани под патронажа на Община Момчилград и Ротари клуб - Момчилград.
На 13 април в Момчилград ще стартира националният турнир за деца до 15 години. За поредна година той е включен в календара на Международната федерация по тенис на маса.
През месец юли пък е традиционният турнир по повод 15-ата Международната среща на момчилградчани под надслов "Момчилград винаги в сърцето ми".
През септември е сили ще премерят деца до 13 и до 15 години за купата на европейския шампион по тенис на маса и почетен гражданин на Община Момчилград Даниела Гергелчева.
В края на септември ще се проведе 13-то Държавно отборно първенство за ветерани под егидата на Община Момчилград.
През октомври, ноември и декември в Момчилград ще се играят първите кръгове от Държавното отборно първенство, както и квалификации от националния турнир "Млад олимпиец".
"Основната цел на подобряването на спортната ни база е създаването на добри условия за подрастващите. Освен това се стремим да развиваме и спортния туризъм, което е пряка подкрепа за туристически бранш в общината", заяви кметът на общината Илкнур Кязим.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос