Голям интерес към първия по рода си ултрамаратон в Източните Родопи

Близо 100 участници от 3 държави са потвърдили участие в първия по рода си ултрамаратон в Източните Родопи. През следващите месеци се очаква интересът да нарасне още повече с участието на бегачи и от други страни. Дългоочакваното събитие Rhodo Rock ще се проведе на 8 юни край Момчилград. Крайният срок за ранна регистрация с отстъпка е до 2 февруари, а записването на състезатели ще продължи до края на месец май. Срещу таксата за участие са осигурени тениски, подаръци, медали и фотозаснемане на събитието.
"Това състезание е повече от просто бягане - то е покана към изследване на непознатото, към нови изживявания в Родопите, които ще разширят възприятията ви за планината и ще ви оставят с незабравими спомени”, обещават организаторите на Rhodo Rock. Вълнуващото приключение ще се проведе в няколко различни дисциплини за мъже и жени на разстояния до 9, 23 и 50 километра. Проявата е организирана съвместно от Община Момчилград и организациите K3 ULTRA и iRun.bg, както и с финансовата подкрепа на Търговска Банка Д АД (Д Банк).
В най-дългия маршрут на състезанието ще бъдат включени водещите природни и исторически забележителности в община Момчилград, сред които Вкаменената гора, Дамбалъ, Харман Кая, Елмалъ баба Текке и др.
За повече информация и регистрация можете да посетите официалният сайт на ултрамаратона: https://rhodo-rock.com/

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос