Предизвикателството: Ултра маратон и красотата на Родопите събират любителите на бягането в Момчилград

На 8 юни 2024 г. Момчилград ще бъде домакин на значимо спортно събитие - ултрамаратонът „Rhodo Rock”. Очаква се събитието да привлече рекорден брой участници от цяла България и чужбина, запалени по спорта и обичащи природата. Изборът на името „Rhodo Rock” отразява характера на маршрута, който предлага разнообразие и предизвикателства, различни от традиционните маратонски трасета у нас. Участниците ще имат възможност да изпитат вълнението от бягане сред величествените пейзажи на Източните Родопи. Проявата е организирана съвместно от Община Момчилград и организациите K3 ULTRA и iRun.bg.

Състезанието предлага няколко различни дисциплини, които са отворени за желаещите да се включат в това приключение:
- **Ultra Trail**: 50 км и 1900 метра D+
- **Mountain Run**: 22 км и 1000 метра D+
- **Поход за Любители на Природата**
- **Детско Бягане**

Допълнителна информация за регистрация и условия ще бъде предоставена в следващите седмици на официалната Facebook страница на събитието: [https://www.facebook.com/rhodo.rock](https://www.facebook.com/rhodo.rock).

Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим споделя: „Вярвам, че 8 юни ще бъде празник за Момчилград и добра реклама за всеки един от туристическите ни обекти, които сме включили в маршрута на бегачите. Очакванията ни са да има голям интерес към маратона не само от България, но и от съседните ни държави. Надявам се спортното събитие да стане традиционно за района с идеята да популяризираме както масовия спорт, така и туризма в Община Момчилград.“

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос