За втори път Илкнур Кязим се закле като кмет на община Момчилград, а Ерсин Юмер беше избран за председател на Общински съвет

За втори път Илкнур Кязим се закле като кмет на община Момчилград, а Ерсин Юмер беше избран за председател на Общински съвет с пълно мнозинство. Това стана по време на тържествена сесия на разпоредителния орган. По време на заседанието клетва положиха общинските съветници и кметовете на 38 населени места. Сред официалните гости бяха областният управител на Кърджали Никола Чанев, заместник-председателят на 45-то, 46-то и 47-мо Народно събрание Мукаддес Налбант, председателят на ОИК Павел Гатев, бившите кметове Акиф Акиф, Бирол Кьосеюмер и Ердинч Хайрула, бивши общински съветници и много момчилградчани. Заседанието беше водено от най-възрастния общински съветник Емил Топалов.

DSC 0007
Общинският кмет, общинските съветници и кметовете на населени места положиха клетва. Павел Гатев връчи удостоверенията от общинската избирателна комисия.

DSC 0013

"През последните 4 години Община Момчилград наложи нови стандарти в местното самоуправление и градът се превърна в образец за съвременно благоустрояване. Администрацията видимо се адаптира към новите социално-икономически реалности и може да послужи за пример по отношение на модернизирането на инфраструктурата и облика на населените места", заяви в приветственото си слово Никола Чанев.


Илкнур Кязим благодари на избирателите и призова общинските съветници и кметовете на населени места през следващите 4 години да не забравят за хората, които са гласували за тях.

DSC 0029

"Всички добре знаем какви са проблемите на населените места в община Момчилград. За решението на някои от тях трябва и държавата да бъде до нас, до малките общини, до нашите граждани. Нашите управници в този парламент и правителството да чуват за проблемите на село Синделци, на Багрянка, на Момчилград. Всяко населено място, независимо колко отдалечено е, щом се намира в пределите на Република България, българската държава и правителство трябва да направят всичко възможно, за да могат тези граждани да живеят като европейци", заяви Илкнур Кязим.

DSC 0031

След тържествената част общинския съвет премина към първата и единствена точка от дневния ред на заседанието - избор на председател.

Беше избрана временна комисия по избора, в която участваха представители на всички политически партии в разпоредителния орган. Беше издигната една кандидатура - на досегашния председател Ерсин Юмер от ДПС. Последва тайно гласуване. Ерсин Юмер получи гласовете на всички 28 присъстващи общински съветници.

DSC 0042

"Момчилград трябва да се развива, а постигнатото дотук трябва да се надгражда с общи усилия. Ще се стремим всички решения да бъдат в полза на гражданите и бизнеса, за развитието на община Момчилград", заяви Ерсин Юмер.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос