Фотомаратон организира община Момчилград

1 000 лева ще бъде голямата награда за любителите на фотографията от първия по рода си фотомаратон в региона. Проявата се организира от Община Момчилград под надслов "Магията на Момчилград" и ще се проведе на 14 и 15 октомври. В продължение на два дни известни фотографи от цялата страна ще представят чрез своите снимки най - популярните забележителности на Момчилград. Датата на обявяване на събитието не е случайна – навръх 27 септември – Световен ден на туризма, съобщиха от Община Момчилград.
Условието е участниците в надпреварата да публикуват фотосите си във фейсбук групата "Фотомаратон Магията на Момчилград 2023" - https://www.facebook.com/groups/mmg2023
Във фотомаратона могат да се включат с неограничен брой снимки фотографи, любители, дори и такива, които снимат с телефона си или с дрон от въздуха. Единственото изискване е снимките да бъдат направени на 14 или 15 октомври на следните обекти - археологическият комплекс Татул, от връх Стръмни рид, местността „Дамбалъ”, железопътният мост над река Върбица, скалният каньон и водопада в село Чуково, Ловно стопанство „Студен кладенец” и от Момчилград. В атракция за фотографите ще бъдат кадрите от територията на ловното стопанство, което ще създаде усещането за фотосафари.
Всеки участник може да представи не повече от една снимка на обект, като я публикува в групата в срок до 20 октомври. Голямата награда ще спечели фотографът, събрал най-много лайкове. За всички участници във фотомаратона са предвидени награди.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос