Стотици се стекоха на маето край село Биволяне

Стотици вярващи от България и чужбина се стекоха на традиционното есенно мае, което се проведе в религиозния комплекс Елмалъ Баба текке край момчилградското село Биволяне. С този празник се дава началото на поредицата 11-те есенни майета, които се провеждат на различни места в община Момчилград. На присъстващите на есенното мае беше раздаден пилаф, а местни музиканти и певци се погрижиха за доброто настроение на присъстващите.
Тук бяха и кметът на община Кърджали доц. д-р инж. Хасан Азис, народните представители Елван Гюркаш и Адлен Шефкед. Те се включипа в традиционния търг за продажба на месо от дарените на религиозния комплекс жертвени животни. Средствата от търга се използват за поддръжката на религиозния комплекс.
Да поздравят хората край Биволяне дойдоха още председателите на ОбС - Момчилград и ОбС - Кърджали Ерсин Юмер и Юсеин Ахмед, заместник кметът на Момчилград, народният представител от ДПС в 42-ото и 43-ото Народни събрания Мустафа Ахмед, председателят на Сдружение "Джем - Южна България" Мустафа Мустафа, общински съветници и кметове на кметства.
"Културно-историческото наследство на Община Момчилград е едно от общочовешките богатства, характеризиращи нашия регион. За екипа ни традиционните маета в района са възможност да създадем реални условия за развитие на културния живот по населените ни места, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

 2023 09 02 13 11 56 125

2023 09 02 13 13 54 796

2023 09 02 13 13 59 980

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос