130 деца от Момчилград завършиха успешно курс по плуване

130 деца на възраст от 6 до 12 години завършиха успешно "Плувно лято 2023", организирано от община Момчилград, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центъра за обществена подкрепа. Курсът продължи един месец и бяха проведени от лицензирания инструктор Янчо Станков. По време на заниманията децата се научиха да плуват и получиха практически съвети за безопасно поведение във водата.
"Плувно лято 2023" завърши с тържество, в което освен участниците в курса се включиха и техните родители. За децата бяха осигурени сладоледи, а освен тях получиха като подарък бележник и химикал.
"Плувното лято в Момчилград се превърна в традиционно занимание за децата, а интересът се повишава с всяка изминала година. Положителната оценка, особено от страна на родителите, ни дава увереност, че политиката ни, насочена към развитието на децата, е правилна. Вярвам, че през 2024 година интересът към летните занимания ще бъде още по-голям", заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос