Поздравителен адрес по случай 24 май

УВАЖАЕМИ Г-ЖИ И Г-ДА ДИРЕКТОРИ,
УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,
СКЪПИ ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА МОМЧИЛГРАД,

 Отново е 24 май – деня, в който славим делото на братята Кирил и Методий, денят на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

В този празничен ден неизбежно звучи "Върви народе възродени” - думи, които знае всеки от мига, в който е прекрачил училищния праг за първи път. Тези думи вдъхват стремеж към знания и творчество, стремеж към свобода. 24 май е денят, в който повече от всякога усещаме себе си като неделима част от световната цивилизация. Ние се нареждаме сред народите на Европа – със самочувствие, образованост и култура. Наричаме този празник най-светъл обичан, защото той е нашата връзка с културното минало, настояще и бъдеще на света.

24 май е празник, на който неизбежно изразяваме почит към нашите учители и за пореден път им отправяме благодарност за помощта, която ни оказват по пътя на знанието. Те запалват искрата на знанието и я поддържат жива. На този ден благодарим и на творците – художници, музиканти, майстори на словото за духовните блага, с които ни даряват.

Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Пожелавам на учителите и творците много енергия и сили, защото тяхна е отговорната мисия да съхраняват духовните ни ценности, да ги развиват!

Поздравявам с празника на словото всички ученици. Пожелавам Ви да черпите с пълни шепи знания, вземете максималното от своите учители!

Искам да се обърна и към абитуриентите, които току-що са напуснали класните стаи. Еуфорията от завършването скоро ще отмине и ще се сблъскате с живота. Пожелавам ви да преодолявате трудностите с достойнство. Бъдете успешни и нека вашите родители и учители се гордеят с вас и постиженията ви!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос