Писателка осигури нова техника на момчилградската болница

Писателката Десислава Николова успя да осигури чрез дарение нова техника за МБАЛ "Д-р Сергей Ростовцев" в Момчилград. Здравното заведение вече разполага с портативен фетален доплер, неонагален пациентен монитор, кислородна палатка и перфузор. Медицинската техника беше осигурена след осъществен контакт между Община Момчилград с писателката.
За шеста поредна година Десислава Николова провежда благотворителната кампания "Подари щастие". Нейната кауза е посветена на осигуряването на съвременна медицинска апаратура за лечение на недоносени бебета чрез 100% от приходите при продажбите на книгата й "Щастлива и красива бременност като моята". Целта на младата жена е да събере средства за закупуване на кувьози, термолегла, билирубинометри, веноскопи, пулсоксиметри, перфузори и кислородни палатки за всички неонатологични отделения в цялата страна, които имат нужда.
Писателката разширява мащабите на благотворителната инициатива и с участието на младоженци от цял свят и от фейсбук групата „Моята сватба Препоръки от Булки“. Вместо да получат цветя от своите гости на сватбата, младоженките ги молят да подкрепят каузата и да получават като подарък книгата "Щастлива и красива бременност като моята", за да подпомогнат благородната кауза с послание да има повече заченати здрави бебчета. Стотици двойки прегръщат тази идея, а Десислава Николова призовава всички хора, които искат да участват по този или друг начин с дарение, да се свържат с нея.
Проектът на писателката стартира с разпространението на книгата й "Щастлива и красива бременност като моята", която достига до над 5 000 читатели, като цялата сума от всяка продадена бройка, тя дарява за инициативата. Благодарение на събраните средства от продажбите на стойност над 150 000 лв., както и от други дарения, писателката осигурява апаратура за недоносени бебета на 13 болници в страната.
Кметът на община Момчилград изпрати поздравителен адрес до Десислава Николова, в който благодари от нейно име и от името на лекарите от момчилградската болница д-р Велева - неонатолог, д-р Караджа - педиатър, д-р Бехчет - акушер гинеколог и д-р Наим - анестезиолог.

2023 05 15 14 39 34 885

2023 05 15 14 39 19 502

 

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос