Шарен 1 юни получиха децата на Момчилград

С много настроение и смях премина общоградския детски празник, посветен на 1 юни, в Момчилград, организирана от общината. Деца изпълниха алеите в парка "Нури Адалъ" и района на откритата сцена, където двама актьори се грижиха за доброто настроение на най-малките момчилградчани. Два часа преминаха във весели игри, танци, песни и шеги. През цялото време малките палавници ядоха сладолед, осигурен от община Момчилград специално за празника.
След актьорите на сцената талантливи деца от различни институции поздравиха връстниците си с песни и танци. Към празнуващите деца се присъединиха кметът на община Момчилград Илкнур Кязим и председателят на общинския съвет Ерсин Юмер.
Празникът завърши с ателиета, в които всяко дете имаше възможност да твори.
По-рано през деня най-малките жители на община Момчилград бяха изненадани с разноцветни балони по повод Международния ден на детето. Кметът на общината Илкнур Кязим посети яслените групи в града, а децата в тях я поздравиха като рецитираха стихчета и пяха детски песни.
1-ви юни стана повод и за организирането на още една проява в Момчилград. Тя се проведе в дневния център за деца с увреждания "Дъга" в Момчилград. Инициативата за тържеството беше на Община Момчилград, Ротари клуб и ръководството на центъра. В празника се включи и кметът на община Момчилград Илкнур Кязим, заедно с председателя на общинския съвет Ерсин Юмер и общинското ръководство.
За децата от центъра бяха организирани интересни игри, а проявата завърши с много лакомства.

DSC 0106

DSC 0083

DSC 0128

2022 06 01 11 48 48 221

 2022 06 01 11 48 36 753

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос