Нова спортна площадка се изгражда в момчилградски квартал

Мултифункционална спортна площадка се изгражда в квартал „Орфей“ в Момчилград. Строителството на проекта се изпълнява със средства от общинския бюджет, като се очаква да приключи до края на годината.
Новата придобивка за жителите на квартал „Орфей“ ще бъде разположена върху публична общинска собственост от 360 квадратни метра. Съоръжението ще включва мултифункционална площадка с изкуствена трева за футбол и други спортове. Непосредствено до нея ще бъде изградена зона с различни фитнес уреди на открито. Хора с увреждания също ще могат да тренират на площадката, където ще има поставен и специален уред за тях. При реализирането на проекта ще бъде изградена беседка за отдих, алеи, пейки и контейнери за смет.
„Община Момчилград от години води последователна политика, насочена към масовия спорт. Целта ни е да създадем условия за отдих и възможност за спортуване в града и останалите населени места. Изпълняваме поет ангажимент към жителите на квартал "Орфей", които споделяха за необходимостта от изграждане на спортна площадка в района“, заяви Илкнур Кязим. Тя посочи, че непосредствено до спортната площадка ще бъде изграден детски кът на открито, отново със средства, осигурени от бюджета на общината.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос