24 нови подземни контейнери за смет функционират в Момчилград

Приключи изграждането на нови шест площадки с подземни контейнери в Момчилград, които вече се използват от гражданите. Новите подземни съоръжения за събиране на битови отпадъци са разположени на ул. Хаджи Димитър, до градския парк „Нури Адалъ“, на ул. „Петко Войвода“, ул. „Стара Планина“, зад сградата на ДЗИ и ДСК и в квартал „Тракия“.
Всяка от тях има по 4 контейнера. Вместимостта им е по 1 100 литра и сметта в тях ще се събира разделно. Всеки 2 от 4 контейнера са за разделно събиране на пластмаса, стъкло и хартия. Контейнерите са последно поколение и са с вградена хидравлика. Съдържанието им ще бъде събирано от нов специализиран камион с обем 24 куб. м. Средствата за подземните контейнери и сметосъбиращата машина са отпуснати от РИОСВ и са от отчисленията от такса-смет, които община Момчилград ежегодно плаща по закона за управление на отпадъците.
Подземните площадки осигуряват надеждното събиране на отпадъци, свеждат до минимум появата на неприятни миризми и предотвратяват разпиляването на отпадъци около съдовете. Наблюденията показват, че при подземните съдове, събирането на отпадъци се осъществява с много по-високо качество и повече ангажираност от страна на жителите.
Община Момчилград напомня, че изхвърлянето на отпадъци извън съдовете за смет е строго забранено.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос