Редовна седмична среща с кметовете на кметства

Традиционно всеки вторник кметовете на кметства се събират на редовна среща с ръководството на общинска администрация. На нея се обсъждат текущи проблеми, акцентира се върху състоянието на административните услуги и се обменят полезни сведения касаещи изпълнението на предлаганите услуги. Проблемът с бездомните кучета и електронното правителство бяха основните теми на редовната седмична среща с кметовете на кметства на територията на общината.

Кметът на Община Момчилград инж. Сунай Хасан, инж. Бахатдин Ахмедов – секретар на община, както и заместник-кметовете Ерол Мехмед и Мехмед Мехмед и кметовете на населени места обсъдиха подготовката за преминаване към електронното правителство и стъпките, които служителите на общинска администрация и кметовете на кметства следва да изпълнят. Разискваха се и възможностите за неутрализиране на проблема с бездомните кучета в резултат на което бяха приети следните мерки: настаняването им в приют, кастриране, обезпаразитяване и имунизиране срещу болести. Като първа стъпка  в тази насока ще се направят регистри на кучетата по населени места и собствениците ще бъдат длъжни да регистрират своите домашни любимци.

Общинска администрация призоваваме всички собственици на домашни кучета, които все още не са регистрирали своя домашен любимец или не са заплатили „Такса за притежаване на куче”, да направят това до 31.03.2016 г.

02022016DSC 0342

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос