Общинският съвет в Момчилград одобри общината да кандидатства по 2 туристически проекта

Общинският съвет в Момчилград даде съгласие общината да кандидатства по два туристически проекта. Предложенията на кмета Илкнур Кязим получиха единодушно одобрение на всички общински съветника, присъствали на заседанието в сряда.
Първият проект е за изграждане на екопътека, чието начало ще започва от резерват "Боровец", ще преминава през уникалната за България местност "Вкаменената гора", древната астрономическа обсерватория "Харман кая" и ще завършва в районна на религиозния комплекс "Елмалъ баба теке". Там туристите ще могат да вземат велосипеди, с които да се върнат до началната точка на маршрута. Екопътеката ще бъде маркирана, а по трасето й ще се поставят указателни и информационни табели, ще бъдат изградени дървени парапети, мостове, пейки за отдих и дори къщички за птици.
Вторият проект, с който община Момчилград ще кандидатства е свързан с възстановяването на инфраструктурата на лесопарк "Момчил юнак". Мястото е емблематично за всички момчилградчани, които често прекарват там свободното си време. Предвижда се да бъде извършен ремонт на съществуващите стълбища и парапети, въстановяването на алейното осветление, ремонт на каменни зидарии, поставяне на кошчета за смет и камери за видеонаблюдение.
По двата проекта община Момчилград ще кандидатства чрез Местната инициатимна група "Момчилград - Крумовград". Ако бъдат одобрени 100 процента от финансирането ще бъде направено по Програмата за развитие на селските райони.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос