Нетрадиционно ще премине Международната среща на момчилградчани

По нетрадиционен начин ще премине тази година традиционната Международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми", която се провежда за единадесети път. Причина за това е усложнената епидемична обстановка заради пандемията от коронавирус. На заседание на общинския кризисен щаб беше решено да се спазят препоръките на Националния оперативен щаб да се избягват масовите мероприятия и струпването на много хора. На запитване, направено от общинска администрация до Министерство на здравеопазването, министър Кирил Ананиев отговори, че провеждането на срещата е крайно неприемливо.

Общинският кризисен щаб реши, че по-голямата част от проявите посветени на инициативата, които ще се проведат в периода от 20 до 25 юли, ще бъдат организирани онлайн, като се използва официалната страница на община Момчилград във Фейсбук, канала в Youtube и електронния билборд в центъра на града. По този начин много от момчилградчани, които са пръснати в различни държави по целия свят и не могат да се върнат в родния край заради наложените ограничения и мерки, ще станат съпричастни с инициативата.

"Нямаше как да отменим международната среща на момчилграчани, която е уникална за България и в същото време не искахме да поставяме под риск хората. Заложихме на нетрадиционнен подход и съм убедена, че инициативата ни ще донесе много положителни емоции. Надявам се, че догодина ситуацията ще се нормализира и ще бъдем отново заедно в Момчилград", заяви кметът на общината Илкнур Кязим.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос