Община Момчилград и БЧК - Момчилград набират доброволци за епидемията от COVID - 19

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната и въвеждане на противоепидемични мерки, Общинският съвет на Български червен кръст – Момчилград набира доброволци на възраст над 18 години и под 60 години за оказване на подкрепа на самотни възрастни хора, лица поставени под карантина, болни и трудно подвижни хора, живеещи на територията на община Момчилград.
Доброволният екип ще се включи при необходимост в организираната от Община Момчилград специална грижа към рисковите групи, до отмяна на извънредните мерки от Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването.
Доброволците ще подпомагат патронажната грижа към Домашен социален патронаж – Момчилград и ще бъдат включвани в дейности по закупуване и доставка по домовете на предписани лекарства, хранителни продукти и вещи от първа необходимост. Закупуването на необходимите продукти ще става със средства на нуждаещите се лица.
Лицата, които имат желание да подкрепят като доброволци Община Момчилград в борбата с разпространение на коронавирус, могат да се обадят на тел: 0887002726, 0885445592. Необходимо е единствено да попълнят Заявка и Декларация на доброволец.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос