Една кампания и стотици дарения за респиратор и предпазни средства за болницата в Момчилград

Стотици дарители се отзоваха на националната кампания на фондация HelpKarma в подкрепа на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев”. Инициативата е в подкрепа на медици и болници в цялата страна, които се нуждаят от помощ в условията на карантина и извънредно положение. Със събраните средства в онлайн платформата на фондацията ще бъдат закупени респиратор и медицински предпазни средства за болницата в Момчилград. С направените дарения медицинските екипи, които се изправят срещу COVID-19 ще полагат по-добри грижи за пациенти и ще работят при по-добри санитарно-хигиенни условия.
„Днес е специален ден за нас, защото в този труден момент за нас и за хората в Момчилград, имаме дарение от най-прозрачната платформа за набиране на средства HelpKarma. Екипът ни е изключително признателен на фондацията, която освен респитатор ще ни дарят и предпазни средства, от които имаме нужда за първо време”, изразиха благодарности от ръководството на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев”.
Идеята за даряване на болницата става факт в рамките на часове след разговори между Община Момчилград и екипа на HelpKarma.
„Сигурни сме, че още много дарители ще се отзоват в подкрепа на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев”. Благодарности и към екипа на Общината за професионализма и експедитивността им при организирането на кампанията”, отбелязаха от дарителската платформа.
„Изключително сме щастливи, че лечебното ни заведение ще се снабди с респиратор за своите пациенти. Стремим се максимално да съдействаме и помагаме на нашите медици в тези трудни за всички ни времена”, каза кметът на Общината Илкнур Кязим.
Освен респиратор болницата в Момчилград ще получи предпазни маски и ръкавици, защитни облекла и шлемове за медиците.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос