В Момчилград се извършва дезинфекция на улиците

В Момчилград започна измиването на основните улици с дезинфектант на хлорна основа. Мярката е предприета по нареждане на кмета Илкнур Кязим срещу опасността от разпространение на COVID-19 в града. Третирането се извършва от специализиран автомобил, преобородуван със система за миене. Тя прави дезинфекцирането по-ефективно, като дезинфектантът се разпръсква по-добре. Миенето се извършва след вечер, когато по улиците има по-малко хора.
"Цел е да ограничим разпространението на всякакъв вид вируси и бактерии. Предвидили сме дезинфекцията да обхванем всички улици на Момчилград. При необходимост предприемем същите действия и в по-големите населени места на територията на общината", заяви кметът Илкнур Кязим.
Работници на Община Момчилград вече дезинфекцираха градския парк, детските площадки и съдовете за смет в Момчилград. Със специален препарат се третират пейки и алеи. Дезинфектантите имат бактерицидни свойства и оказват вирусоциден и антимикотичен ефект. През миналата седмица бяха дезинфекцирани религиозните храмове и обществените сгради в Момчилград.

IMG 502975bfa5ff20510bfdfc86284600c0 V

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос