Домашен социален патронаж  и Обществена трапезария ще работят при нова организация

Домашен социален патронаж - Момчилград  и Обществена трапезария – Момчилград ще работят при нова организация на работата.

  1. Доставка на храна от двете социални услуги ще се извършва до всички 150 потребители на услугите, без промяна на графика и менюто. Служителите на ДСП и Обществена трапезария ще бъдат обезопасени с маски и еднократни ръкавици, а храната ще се предоставя в еднократни съдове.
  2. Специалистите от патронажната грижа - медицински сестри, рехабилитатори, домашни санитари, социални работници, лекар, медицински лаборант и психолог, ще продължат да работят с потребителите, като се прецизират посещенията според нуждите на възрастните хора и лицата с увреждания с цел тяхната безопасност. Всеки от тези специалисти стриктно ще наблюдава състоянието на потребителите, с цел своевременно сезиране при наличие на здравословен проблем. Предвид епидемиологичната обстановка всеки потребител има право да откаже посещение в дома си от страна на специалиста с обаждане на тел. 03631/78-59 и 0877005908.
  3. Мобилният екип на Патронажната грижа ще посещава потребители само при спешна необходимост. Доставка на хранителни продукти и лекарства на възрастните хора над 65 години и лицата с увреждания, потребители на патронажната грижа ще се доставят от мобилния екип на  петронажната грижа след заявка от потребителите и техни средства  по график по населени места.

    4. Тежката ситуация, в която сме поставени, се отразява на психическото състояние, особено при възрастните хора. Тревожността им е завишена, поради което патронажната грижа предлага психологическа подкрепа по телефона, или на място на адреса на потребителя при нужда.

Важни съвети към потребителите на услугите Домашен социален патронаж, Обществена трапезария, Домашен помощник, Социален асистент и Личен асистент:

- Не се доверявайте на хора, които се представят за общински служители, които искат да обеззаразят жилището ви! Това са измамници, които се опитват да се възползват от ситуацията, за да влязат в дома ви.

- Знаем, че всички вие искате да съберете децата и внуците си по определени поводи, но в този момент това е опасно най - вече за вас! Чуйте ги по телефона, а празненствата оставете за по - късен период. Пазете както вас, децата си, така и специалистите на патронажната грижа, които са ежедневно с вас.

- Проветрявайте домовете си често, пийте повече течности, пийте витамини и наблюдавайте състоянието си. При нужда потърсете личен лекар, близък или служител на посечените телефони.

При всякакви въпроси, свързани с оказване на помощ и подкрепа на самотни възрастните хора и лица с увреждания може да се обръщате на тел.  03631/78-59 и 0877/005908;

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос