Проверка и плащане на задължения за местни данъци и такси

Уважаеми граждани,

Вече можете да платите дължимите местни данъци и такси в реално време, както за гражданите, които пребивават в чужбина, така и за живеещите на територията на страната чрез платформата на Министерството на електронното управление www.egov.bg Новата услуга предоставя възможност за автоматизирана проверка и заплащане на данъчни задължения към 227 общини, една от които е и Община Момчилград. За Ваше улеснение сме посочили стъпките, които трябва да следвате, за да заплатите данъчните си задължения по един лесен и удобен за Вас начин от всяка точка на страната и извън нея.

При извършване на плащане през виртуалния ПОС терминал на платформата www.egov.bg не дължите такси за извършване на услугата. За да ползвате услугите на платформата трябва да се идентифицирате по един от следните начини:

- Квалифициран електронен подпис КЕП

- Мобилен КЕП "Борика"

- Мобилен КЕП "Евротръст"

- ПИК на НАП

- ПИК на НОИ

Трябва да знаете, че преди да извършите каквото и да е плащане през платформата трябва да се регистрирате в нея.

Инструкция за регистрация на физическо лице в Моето пространство и достъп до ресурсите на електронното управление - https://www.youtube.com/watch?v=dtUYMTYpqYw&t=1s

Инструкция за регистрация на юридическо лице в Системата за сигурно електронно връчване - https://www.youtube.com/watch?v=MCqoqBi-wrw

Вход за проверка и плащане в Моето пространсво - https://egov.bg/wps/portal/egov/vhod

Използването на електронен начин за плащане пести от Вашето време и средства!

 

   1.Влезте в платформата за плащания на МЕУ – egov.bg     

1
       2. Изберете бутон „Вход в Моето пространство“ 

2
       3. От падащото меню на бутон „Избор на средство за автентикация“ изберете вида на идентификатора, с който искате да се идентифицирате. Въведете Вашата парола или код.  
3
       4. След влизане във Вашия личен профил имате достъп до всички функционалности на Вашето лично пространство. За да проверите задължения и платите Вашите данъци изберете секция „Задължения“.  
4
       5. Избирате раздел „Проверка на задължения за местни данъци и такси“ и кликвате върху бутон „Продължи“  
5
       6. Визуализират се всички Ваши налични към момента данъци за плащане. За да преминете напред към плащане натиснете бутона „Плати“, който се намира най-отдолу под списъка с изброените данъци.  
6
       7.При натискане на бутона „Плати“ от т. 6 се отваря списък с данъчните Ви задължения. От този списък с поставяне на отметка в квадратчето срещу съответния данък може да изберете кои данъци искате да платите. Може да заплатите както всеки данък поотделно, така и всички едновременно.  
7.jpg
       8. За плащане с карта чрез виртуален ПОС терминал, кликнете върху иконата обозначена като банкова карта в златист цвят срещу съответното задължение.  
8.jpg
       9. Ако искате да платите по друг възможен начин изберете бутон „Други начини на плащане“, а след това изберете удобния за Вас начин на плащане.  
9.jpg
     10.При желание от Ваша страна да заплатите с карта чрез виртуален ПОС терминал, след избиране на иконата изобразяваща карта със златист цвят, ще бъдете пренасочени към виртуалния ПОС терминал, където следва да попълните данните за вашата карта и да натиснете бутона „Плащане“. По този начин сте заплатили Вашето задължение. 
10

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос