Деца боядисаха 1 000 великденски яйца в Момчилград

 
1 000 великденски яйца бяха боядисани в парка на Момчилград на Велики четвъртък. В багренето се включиха много деца от различна възраст. В празничната работилница те усвоиха различни техники за боядисване и украсяване на великденски яйца. Организатори на проявата са Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Центъра за обществена подкрепа и Община Момчилград. Да поздрави участниците в детската работилница дойде и кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.
"Жителите на Момчилград винаги са били толерантни към различните етноси и религии. В работилницата за боядисване на яйца се включиха деца и от християнски, и от мюсюлмански семейства. Няма нищо по-естествено от това да уважиш празника на другия. Радвам се, че продължаваме да възпитаваме децата в дух на толерантност", заяви Илкнур Кязим. Тя раздаде на всяко дете по парче козунак и сладкиши.
В парка на Момчилград вече е монтирана празнична украса за Великден. Тя включва обемни великденски яйца, зайчета и птички. Предстои до къта за Великден да бъде поставена и украса за Рамазан Байрам, който мюсюлманите ще празнуват на 21 април.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос