Стотици пяха с "Диана Експрес" в Момчилград /Видео/

Стотици пяха заедно с легендарната рок група "Диана Експрес", с чийто концерт беше даден старт на Международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя ще продължи до 30 юли и в нея участват хиляди жители на общината, пръснати по цял свят.
"Традицията повелява хиляди момчилградчани отново да се завърнат в родния си край, за да се включат в международната среща. Момчилград е и ще бъде. Момчилград това сте вие", заяви при официалното откриване на проявите кметът на общината Илкнур Кязим. След официалната част Митко Щерев и групата му изпълниха най-големите си хитове, които накараха много от зрителите да затанцуват.
Преди концерта в градския парк "Нури Адалъ" беше открита изложба "Забележителностите на община Момчилград", в която със свои кадри участваха фотографи от Момчилград и страната. В първия ден от празничните прояви беше игран футболен турнир за деца.
Във вторник на стрелбището до село Прогрес ще има състезание по стрелба. Турнир по окей ще се проведе от 11,30 ч. в кафе "Пилето". Представяне на книга за здравеопазването в Момчилград, автор първият детски лекар д-р Георги Георгиев ще бъде в Балканска библиотека "Иляз Ходжа" от 18:00 часа. От 20 часа в градския парк ще има концерт с участието на група от Република Турция.

DSC 0056

DSC 0055

DSC 0050

DSC 0038

DSC 0016

DSC 0003

 

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос