Момчилград отбеляза 24 май с празнично шествие

С празнично шествие в Момчилград беше отбелязан 24 май - Ден на българската култура и просвета и славянската писменост. Ученици и учители от всички училища в града преминаха по главната улица и през градския парк. Шествието беше предвождано от мажоретния състав към Общински детски комплекс. Да аплодират преминаващите ученици и учители бяха излезли много момчилградчани. В шествието се включиха кметът на общината Илкнур Кязим и председателят на общинския съвет Ерсин Юмер, служители на общинска администрация и общински съветници.
Шествието завърши в градския парк "Нури Адалъ", на чиято открита сцена беше изнесена богата програма от възпитаниците на ОДК. С изпълненията си те допълнително покачиха настроението на празнуващите момчилградчани.
Кметът на община Момчилград Илкнур Кязим поздрави учители, ученици и културни дейци. 
"24 май е денят, в който повече от всякога  усещаме себе си като неделима част от световната цивилизация. Ние се нареждаме сред признатите народи на Европа – със самочувствие, образованост и култура. Всяка година този празник ни вълнува много. Наричаме го най-светлия, най-обичания, защото той е нашата връзка с културното минало, настояще и бъдеще на света", заяви в приветствието си Илкнур Кязим. Тя поздрави всеки един от отличниците на Випуск 2022 година в момчилградските училища. 24 са зрелостници завършващи средното си образование с отличен успех, сред тях има двама пълни отличника. Всеки получи грамота и парична награда от община Момчилград. Трима изявени ученика получиха награда от момчилградския Ротари клуб.

2022 05 24 11 45 36 442

 

2022 05 24 11 45 40 378

 
 

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос