21,6 милиона е проектобюджета на община Момчилград за 2022 г.

С 21 604 831 лева ще разполага община Момчилград през 2022 година, стана ясно при проведеното обществено обсъждане на проектобюджета. Средствата са с около 3,5 милиона повече в сравнение с изминалата 2021 година. Предвижда се приходите за делегирани дейности да са в размер на 11,845 милиона лева. Размерът на капиталовите разходи ще бъде 1 947 000 лева, което е с почти половин милион повече в сравнение с миналата година.
684 000 лева от проекта за бюджет са предвидени за улично осветление при 280 000 лева за 2021 г. Причината за драстичното увеличение на цените на тока. Само за януари и февруари 2022 г. разходите за улично осветление на община Момчилград са 106 000 при 46 000 за същия период на предходната година. За да се намалят разходите по това перо община Момчилград подмени всички старите улични лампи по ул. "Гюмюрджинска" с икономично лед осветление. Търсят се възможности за финансиране за подмяната на уличните лампи и по останалите улици, като приоритет е другата основна улица в града - "Маказа". Предвижда се поставяне на соларни панели върху покривите на детските градини и училищата, за да се намалят разходите за електроенергия.
"Основен наш приоритет си остава подобряване на инфраструктурата в населените места в общината. Имаме готовност да кандидатстваме с проекти за канализация и водопроводна мрежа, асфалтиране на пътища и улици, както и изграждането на детски и спортни площадки, там където нямаме възможност да заделим средства от общинския бюджет, който е крайно недостатъчен", заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос