Общински съветник разпространява манипулативни твърдения за община Момчилград

В навечерието на националния празник Деня на Съединението на България общински съветник от ГЕРБ грубо нападна община Момчилград с лъжливи и манипулативни твърдения. Длъжни бяхме да отговорим на нападките, но държахме да го направим след празничния ден.
За сведение на общинския съветник идеята за изграждане на асфалтов път до Дамбалъ възникна много преди той да е имал хабер, че ще се занимава с политика и много преди основаването на партията му. 
Първият проект за път до Дамбалъ беше одобрен още през пролетта на 2008 година от тогавашния земеделски министър Валери Цветанов. Година по-късно дори беше подписан договор за изграждането на пътя, но по ред причини това не се случи. При добро желание общинският съветник може да направи справка в община Момчилград. Ще му бъде предоставена пълна документация.
Конкретният повод за гнева на общинския съветник явно беше посещението на кмета на община Момчилград Сунай Хасан и екипа му на Дамбалъ. Повече от десетилетие община Момчилград организира и подпомага идващите в нощта срещу 6-ти май хора край извора на Дамбалъ. В този смисъл е съвсем естествено кметът и екипа му да направят оглед на пътя. Твърденията на общинския съветник, че община Момчилград "си присвоява чужди заслуги", са също лъжа и манипулация. И в двата случая, в които общинския съветник се опитва да заблуди обществото - пътя за Дамбалъ и моста при село Птичар, сме посочили ясно и точно откъде идва финансирането. 
Явно за времето, прекарано в политиката, общинският съветник не е разбрал, че за да се реализират успешни проекти проекти, между централна и местна власт трябва да има синхрон. Явно е и нещо друго, общинският съветник не е в час и с политиката, провеждана от партията му. При последното си посещение в Кърджали и района на министър-председателя Бойко Борисов даде да се разбере, че подкрепя всяка работеща община, независимо от коя партия се управлява.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос