Организираха творческа вечер, посветена на певеца Джемил Шабан

Творческа вечер в памет на популярния в миналото изпълнител на турски народни песни Джемил Шабан, който е родом от с. Багрянка се проведе в новата Балканска библиотека "Иляз Ходжа". Събитието беше организирано община Момчилград и настоятелството на Народно читалище "Нов живот". В препълнената зала бяха кметът на община Момчилград Сунай Хасан, председателят на Общинския съвет Юмер Юсеин, местни творци и представители на регионални културни и творчески сдружения. Сред присъстващите беше синът на Джемил Шабан Йълмаз Шенсес със съпругата си Ферхунде Шенсес, които пристигнаха за случая от Измир. Проявата беше открита от момчилградския художник Камбер Камбер. Мултимедийна презентация за живота и творчеството на Джемил Шабан представи изследователят на Източните Родопи Селяхидин Карабашев. Спомени за известният изпълнител разказа майсторът на саза Фахри Нур от Звездел. Той заедно с вокално-инструменталната група "Достлар" /"Приятели"/ от Кърджали изпълниха песни от репертоара на Джемил Шабан. В края на творческата вечер Сунай Хасан и Юмер Юсеин благодариха на организаторите и на участниците в събитието за съпричастността им към съхраняването на паметта за талантливия певец.

DSC 0026

Срещи с 3 турски делегации проведе кметът на Момчилград

Срещи с 3 делегации от Турция проведе кметът на община Момчилград Сунай Хасан. С представители на побратимената община Байрямич бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи в различни сфери на обществения живот. Акцент в разговора беше и земеделието и по-конкретно отглеждането на овощни дръвчета.
"Байрямич е община, на чиято територия има много насаждения с трайни култури и опита на тамошните производители могат да бъда от полза на наши земеделци", заяви Сунай Хасан. Той е получил покана от побратимената община и ще я посети в края на месец август.
Благоустрояването на района около културно-информационния център "Наим Сюлейманоглу" в град Бурса беше темата на разговор при срещата с представители на община Нюлюфер. Беше достигната договореност за предпиемането на съвместни инициативи, чрез които да бъде популяризиран центъра.
Сунай Хасан се срещна и с делегация на изселническата организация "Балгьоч" в Измир. С тях бяха обсъдени възможности за оптимизиране на административните услуги за нашите изселници в Турция.
"Обмисляме в община Момчилград да започне предоставянето на електронни услуги, което ще бъде улеснение за момчилградчани, които живеят извън територията на общината. Въпрос на време е това да се случи", увери Сунай Хасан.
Среща с ръководството на община Момчилград беше поискана и от делегация от "Балгьоч" в Бурса. Сунай Хасан не пожела да приеме тази делегация заради двойния стандарт в отношенията, която прилагат от тази организация.

ОБЯВА ЗА НАБИРАНЕ НА ПЕРСОНАЛ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГАТА „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА“

Община Момчилград в качеството ѝ на бенефициент по проект BG05M9OP001-2.040-0073-С01 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Момчилград “, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“

ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА СЛЕДНИТЕ ДЛЪЖНОСТИ:

І. ЕКИП НА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГАТА „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА“ КЪМ ДОМАШЕН СОЦИАЛЕН ПАТРОНАЖ - МОМЧИЛГРАД

1/ Диспечер на услугата „Патронажна грижа“ – 1/една/ работна позиция, трудов договор при 8 часова заетост

2/ Рехабилитатор  – 1 /една/ работна позиция, трудов договор при 4 часова заетост дневно  или договор за услуга

3/ медицински специалисти  (мед. сестра, акушерка, фелдшер) – 4 /четири/ позиции, трудов договор при 4 часа заетост дневно  или договор за услуга.

4/ рехабилитатор – 1/ една / работна позиция, трудов договор или договор за услуга

5/  социален работник  - 2/две/ работни позиции, трудов договор при 8 часова заетост

6/ санитари – 4 /четири/ работни позиции, трудов договор при 8 часова заетост

7/ психолог – 1 /една/ работна позиция - 1 трудов договор при 4 часова заетост или договор за услуга

8/ лекар - 1 /една/ работна позиция -  трудов договор при 4 часова заетост или договор за услуга

9/ лаборант - 1 /една/ работна позиция  - трудов договор при 4 часова заетост или договор за услуга

10/ шофьор - 1 /една/ работна позиция -  трудов договор при 4 часова заетост или договор за услуга

ІІ. ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЗАЕМАНЕ НА ДЛЪЖНОСТИТЕ – описани са в длъжностните характеристики към настоящата обява.

ІІІ. НАЧИН НА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСА:

- Конкурсът за заемане на длъжностите ще се проведе на два етапа: подбор по документи и интервю.

- Място и срок за подаване на документи за участие:

Документите за участие в конкурса могат да се подават всеки работен ден от 8:00 ч. до 17.00 ч. в Деловодството на Община Момчилград, гр. Момчилград, ул. „26-ти декември“ 12 в срок  от 05.08.2019г. до  17.00 ч. на 03.09.2019г.

 • Комплект с документи за кандидатстване – приложени към настоящата обява.
 • Документи могат да се получат и в стая № 25 в сградата на Общинска администрация Момчилград.
 • Обявата и образците на документи са публикувани и на интернет страницата на Община Момчилград
 • Списък с допуснатите и недопуснатите кандидати до интервю ще бъде обявен на Информационното табло в сградата на Общинска администрация – до 3 работни дни след срока за прием на документите.
 • Информацията за деня и часа за провеждане на интервю с допуснатите до конкурса кандидати, както и всички съобщения свързани с провеждане на конкурса ще бъдат обявени на Информационното табло в сградата на Общинска администрация.

Допълнителна информация за проекта, списъци и други съобщения във връзка с конкурса ще се обявят на интернет страницата на Община Момчилград и на информационното табло в сградата на общината на адрес: гр. Момчилград, ул. „26-ти декември“ 12.

Информация може да се получи и в стая №25 на Община Момчилград.

Приложения:

zipdl_harakteristiki.zip31.07.2019 г.

zipdoc_kandidatstvane.zip31.07.2019 г.

 

10 000 пяха с Николина Чакърдъкова и Азис в Момчилград

10 000 души пяха с една от най-обичаните фолклорни изпълнителки Николина Чакърдъкова и мега звездата на поп-фолка Азис на стадиона в Момчилград в събота вечер. С грандиозния концерт завърши 10-та международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Официални гости на проявата бяха Хасан Азис, заместник председател на ДПС и кмет на община Кърджали, депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов, Хасан Йозтюрк, почетен гражданин на Момчилград и председател на сдружението на момчилградчани в Бурса, Ердинч Хайрула, член на ЦОП на ДПС, Мухарем Сюлейманоглу, брат на Наим Сюлейманоглу и други.
"Ние пазим традициите и духа на Момчилград. Ние помним. Не случайно само преди два дни ние открихме паметник на най-именития момчилградчанин Наим Сюлейманоглу. Направихме го, за да се помни, че именно оттук тръгна най-силния мъж на всички времена и покори цялата планета. Наим никога не забрави родния край. Той винаги си остана момчилградчанин. Защото да си момчилградчанин е благословия. Аз знам, че всеки, свързан по някакъв начин с Момчилград се чувства специален. И има защо. Всички ние, които сме живели в този край, дори за кратко, си оставаме духом тук, независимо къде се намира домът ни в момента. Това е така, защото ние носим Момчилград винаги в сърцето си", заяви в приветствието си към присъстващите кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Поздрав към Момчилградчани отправи и Хасан Йозтюрк, който заяви, че винаги с удоволствие се завръща в родния си край. Хасан Азис определи традицията да се провежда международната среща на момчилградчани като уникална.
"Днес Момчилград е столицата на Европа", обяви Хасан Азис.
Много емоции и танци съпроводиха изпълненията на Николина Чакърдъкова. Заедно с нея пя и дъщеря й Мария. След фолклорния концерт последва лазерно шоу, което пренесе публиката във извънземни светове чрез светлина, звук и 3D ефекти.
Истински фурор сред изпълнилата стадиона публика предизвика появата на Азис на сцената. Поп-фолк звездата изпълни нови хитове и свои популярни песни. На два пъти Азис слезе от сцената и позволи на стотици свои фенове да си направят селфита с него. Вечерта завърши с пищна заря.
DSC 0014
DSC 0024
DSC 0048
DSC 0059
DSC 0094
DSC 0106
DSC 0118
DSC 0120
DSC 0145
DSC 0168
DSC 0170
DSC 0200
DSC 0238

Николина Чакърдъкова - 19,45 ч., Азис - 21,30 ч.

Заключителният концерт, с който ще бъде закрита 10-та международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми", ще бъде тази вечер на стадион "Хасан Семерджи" в града. От 19,45 часа на сцената ще пее една от най-обичаните фолклорни изпълнителки - Николина Чакърдъкова. В 21,30 ще пее мегазвездата на българския поп-фолк Азис. Преднвидено е и лазерно шоу. Входът за концерта е безплатен.

Байрям Шабан спечели титлата "Баш" за 2019-а

Байрям Шабан спечели титлата "Баш" за 2019 година по време на традиционните народни борби, които са част от програмата, посветена на 10-та международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Борецът заслужено получи 45-килограмов овен. Голямата награда беше връчена от кмета на община Момчилград Сунай Хасан. Втори в народните борби стана Ниази Сеид, а трети - Джанур Хюсеин. Те бяха наградени от почетния гражданин на Момчилград и председател на дружеството на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк и от Ердинч Хайрула, член на Централното оперативно бюро на ДПС. 

Над 20 борци от Южна България се включиха в състезанието по борба, което се проведе преди народните борби. Състезатели от Кърджалийско и Хасковско се бориха в различни категории и по възрастови групи.

DSC 0004

DSC 0036

DSC 0078

DSC 0110

DSC 0179

Рок концерт и дискотека под звездите в Момчилград

Рок концерт, а след това дискотека под звездите организира община Момчилград на лятната сцена в градския парк. Проявите бяха част от културната програма, посветена на десетата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Първи на сцената излязоха рокаджиите от кърджалийската група "Олдън бийт", които пренесоха публиката в света на рока. Бандата изпълни голям брой световни рок хитове, както и парчета на български групи. Много аплодисменти получи и 10-годишният китарист Мерт Асенов за виртуозните си изпълнения.
След рок концерта на сцената излезе Dj Живко Микс, който успя да взриви публиката с най-новите парчета на лято 2019, както и с популярни хитове. Дискотеката беше съпроводена и от лазерно шоу.

DSC 0166

DSC 0171

DSC 0182

Сунай Хасан разговаря с представители на Републиканската народна партия

Кметът на община Момчилград Сунай Хасан се срещна и разговаря с представители на Републиканската народна партия в Турция. Делегацията е в родопския град по повод 10-та международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". На срещата присъстваха депутатите Илхан Айгюн, Еркан Айдън, Юксел Юзкан и заместник кметовете на общините Чорлу и Нюлюфер Гюнер Четин и Ергин Йенер, председателят на общинския съвет Юмер Юсеин и членът на Централното оперативно бюро Ердинч Хайрула. 
"Разговаряхме да добрите отношения на община Момчилград с общини в Турция, управлявани от предтавители на Републиканската народна партия. Ние имаме споразумения за побратимяване с 3 такива общини - Байрямич, Борнова и Измит. Предстои на предстоящата сесия на общинския съвет да се вземе решение за побратимяване с още едва - Мендерес", заяви Сунай Хасан.
По време на срещата представителите на Републиканската народна партия изразиха задоволството си от сътрудничеството на турските общини с община Момчилград и подчертаха, че ще работят за задълбочаване на отношенията.

Покана за заседание на Общинския съвет на 31 юли 2019 г.

на31.07.2019 г./сряда / от 10. 00 часав залата на читалище „Нов Живот”, находяща се на ул. „Момчил войвода“ № 2, заседание на ОбС – Момчилград при следния проект на

 ДНЕВЕН РЕД 

 1. Отпускане на еднократна социална помощ на Иванка Георгиева Димова с адрес гр.Момчилград
 2. Отпускане на еднократна социална помощ на Румяна Хаджиева гр.Момчилград.
 3. Предложение за определяне на средищните детски градини и училища от община Момчилград през учебната 2019/2020 година.
 4. Предложение за определяне на защитените детски градини и защитените училища от община Момчилград през учебната 2019/2020 година.
 5. Даване на разрешение в училищата на територията на община Момчилград да се утвърдят паралелки, с брой на учениците по -малък от минималния брой съгласно Наредбата за финансирането на институциите в системата на предучилищното и училищното образование и определяне на допълнителни средства за обезпечаване на учебния процес извън определените по стандарти за съответната дейност за учебната 2019/2020 г.
 6. Предложение за предоставяне на земеделски земи по реда на параграф 27, ал.1 от ПЗР на ЗИДЗСПЗЗ от ОПФ.
 7. Актуализация на Програма за управление и разпореждане с поземлени имоти общинска собственост в община Момчилград.
 8. Актуализация на Програмата за управление и разпореждане с имоти-общинска собственост през 2019 година.
 9. Прекратяване на съсобственост , чрез продажба на частта на общината.
 10. Продажба на земя –частна общинска собственост на собственика на законно построена върху нея сграда.
 11. Учредяване право на строеж-пристрояване на външни стълби към складово помещение към магазин, находящ  се в жилищен блок на ул. „26-ти декември” № 6, построен в ПИ с идентификатор 48996.104.88 по КККР на гр.Момчилград.
 12. Даване на съгласие за делба на ПИ с идентификатор 48996.36.28 по Кадастралната карта на гр. Момчилград; 2. Изготвяне на ПУП-ПЗ за смяна на предназначението; 3. Обявяване на поземлен имот от публична в частна общинска собственост; 4. Учредяване на безвъзмездно право на строеж в полза на Църковно настоятелство „Св.Цар Борис I Михаил” гр. Момчилград.
 13. Разрешение за изменение на ПУП-ПР (Подробен усторйствен план – План за регулация) за отпадане на предвидена улица (ул. Петър Мирчев) от осова точка 565 до осова точка 286 в УПИ I, кв.16 по ПУП на гр. Момчилград, община Момчилград, във връзка с това, че за предвидената улица е оформена като част от площадното пространство на централен градски площад на Момчилград и бъдещи инвестиционни намерения на община Момчилград.
 14. Одобряване на ПУП – Парцеларен план за контура на обект „Добив на подземни богатства – метални полезни изкопаеми – златно сребърни руди от находище „Седефче”, участък „Централен”, община Момчилград, област Кърджали, с който се определя площта, върху която ще се работи и ще се отчуждават имотите, попадащи изцяло извън урбанизираната територия.
 15. Разрешаване изработване на проект на Подробен устройствен план – Парцеларен план (ПУП-ПП) за обект: „Разширение на водопроводна и канализационна мрежа по ул. 12-та ПИ 48996.502.9512 до ул.13-та ПИ 48996.502.9513 гр. Момчилград, община Момчилград.
 16. Одобряване на Подробен устройствен план – Парцеларен план (ПУП-ПП) за ВиК схема за имот № 02155.1.36, землище с. Багрянка с ЕКАТТЕ 02155, община Момчилград, собственост на Гюлезар Мюмюн Хайрула.
 17. Подписване на тристранно споразумение за намаляване с 80 % на неразплатено задължение на община Момчилград по проект: „Реконструкция и рехабилитация на съществуващи общински пътища в община Момчилград”, финансиран по сключен с ДФ „Земеделие” договор № 09/321/01144 от 27.11.2012 г. за отпускане на безвъзмездна финансова помощ по мярка 321 „основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от ПРСР за периода 2007-2013 г.
 18. Командировъчни пари за кмета на общината и за председателя на ОбС-Момчилград.
 19. Информация по чл.125 от Закона за публичните финанси за второто тримесечие на 2019 г.
 20. Отчет за касово изпълнение на бюджета на община Момчилград за първото полугодие на 2019 г.
 21. Отчет за изпълнение на бюджета за 2018 г.
 22. Подписване на споразумение за побратимяване с община Мендерес, област Измир, Република Турция.
 23. Други.
 24. Питания.

С уважение,

Юмер Юсеин,    

Председател на ОбС – Момчилград

ЗАСЕДАНИЯ НА ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ

НА ОбС – МОМЧИЛГРАД

29.07.2019 г. – ПОНЕДЕЛНИК

14.00 часа по т. 3, 4 и 5 от Проекто-дневния ред

 1. ПК по Образование, спорт, култура, младежки дейности, вероизповедания, наименование на обекти с местно значение и туризъм

14.30 часа по т. 1 и 2от Проекто-дневния ред

 1. ПК по Здравеопазване, социални дейности и закрила на детето.

15.00 часа по т. 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 и 16от Проекто-дневния ред

 1. ПК по Териториално устройство, благоустрояване, строителство и общинска собственост

30.07.2019 г. – ВТОРНИК

14.00 часа по т. 6, 7, 12 и 14от Проекто-дневния ред

 1. ПК по Селско стопанство, гори води и екология

14.30 часа по т. 13, 15 и 16от Проекто-дневния ред

 1. ПК по Транспорт, промошленост, търговия, приватизация, следприватизационен контрол и енергетика

15.00 часа по т. 8, 9, 10, 17 и 21от Проекто-дневния ред

 1. ПК по Законност, обществен ред и административно обслужване на населението

 16.00 часа по т. 1, 2, 8, 9, 10, 17, 18, 19, 20, 21 и 22от Проекто-дневния ред

 1. ПК по Бюджет, финанси и икономика

 

Забележка: Комисиите ще се проведат в залата на Община Момчилград

Три спортни турнира се проведоха в Момчилград

Турнири по шахмат, спортен бридж и спортна стрелба се проведоха в Момчилград. Проявите са част от прлоявите, посветени на 10-та международна среща "Момчилград винаги в сърцето ми". При шахматистите най-добър беше Станко Христов. На второ място се класира Салих Дурмуш, а трети стана Стоян Георгиев.
Енвер Али спечели турнира по спортен бридж. Негови подгласници станаха Ахмед Юсеин и Мустафа Садула.
Спортна стрелба се проведе в два кръга. При отборното състезание най-добри се оказаха стрелците от Ловна дружина "Садовица". На второ място се класира Ловна дружина "Птичар", а на трето Ловна дружина "Рогозче". В индивидуалното класиране най-точен беше Орхан Юсеин ЛД "Садовица". Негов подгласник стана Бенемин Салиф от ЛД "Птичар", а на трето място се класира Сефтин Мустафа от ЛД "Звездел".
IMG 812da78f8b6ef41e3e1b76349d9041b1 V
 

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос