Връчиха плакет на майката на Наим Сюлейманоглу

Организацията на момчилградчани в Бурса връчи почетен плакет на майката на Наим Сюлейманоглу - Хатидже. Отличието връчиха председателят на организацията Хасан Йозтюрк и кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Това се случи по време на традиционната вечеря, в която взеха участие около 200 настоящи и бивши жители на Момчилград. Официални гости бяха кметът на община Кърджали и заместник председател на ДПС Хасан Азис, евродепутатът Неджми Али и народният представител Ерол Мехмед. На вечерята присъстваха също и двама бивши кметове на община Момчилград - Ердинч Хайрула, който е и член на ЦОП на ДПС, и Акиф Акиф. Вечерята е част от проявите, съпътстващи международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми".
"Радостен съм, че момчилградчани отново се събрахме тук от всички краища на света", заяви в приветствието си Сунай Хасан. Той подчерта, че присъствието на двама негови предшественици в залата е показателно за приемствеността между кметовете в община Момчилград. Сунай Хасан отправи специални благодарности и към момчилградчани, живеещи в Бурса за това, че поддържат жива връзката с родния край. Кметът отправи поздрави и към изселниците то Момчилградско в Измир, които също поддържат добри отношения в родопската община. Кметът на Момчилград връчи на Хасан Юозтюрк за спомен от 9-ата международна среща картина, рисувана от момчилградчанката Сабрие Дениз. 
"Ние сме мостът между българския и турския народ", заяви Хасан Йозтюрк. Той допълни, че момчилградчани в Бурса ценят отношението на живеещите в родния край. Хасан Йозтюрк каза още, че културно-информационния център на момчилградчани в Бурса, който ще носи името на Наим Сюлейманоглу, е вече почти готов.
DSC 0072

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос