Спортен комплекс в Момчилград ще носи името на Наим Сюлейманоглу

Написано от editor на .

Новоизграденият спортен комплекс в центъра на Момчилград ще носи името на световноизвестния щангист Наим Сюлейманоглу. Решението за това беше взето единодушно от местните общински съветници на заседанието им днес. То започна с едноминутно мълчание в памет на починалия на 18 ноември тежкоатлет, който е и почетен гражданин на Момчилград. Докладната беше внесена за обсъждане от кмета на общината инж. Сунай Хасан и председателя на общинския съвет Юмер Юсеин по предложение на спортната общественост в града.
"През годините Наим Сюлейманоглу никога не забрави родния си край. Винаги, когато е имал възможност е подпомагал развитието на спорта в общината. Ние момчилградчани винаги сме се гордеели с успехите на Наим. Считаме, че трябва да му отдадем нужната почит.
Убедени сме, че световноизвестният щангист ще бъде пример за подражание и вдъхновение за младите момчилградчани", се казва в мотивите към докладната.
По време на заседанието беше дадена и идеята в Момчилград да бъде изграден паметник на Наим Сюлейманоглу. Най-вероятно той ще бъде поставен пред спортния комплекс, носещ името на спортиста.
"Няма пречка да издигнем паметник. Община Момчилград застава зад тази идея и ще подкрепи създаването на инициативен комитет", заяви инж. Сунай Хасан.

DSC 0104

DSC 0100

Публикувано в Новини

Печат