Момчилград отбеляза Независимостта на България

Написано от editor на .

Момчилградчани отбелязаха Деня на Независимостта на България с тържество в центъра на града. Церемонията започна поднасяне на венец и цветя пред Мемориал Костницата и с вдигане на националния трибагреник на фона на българския химн.
"Аз съм щастлив, че мога в този момент не само да поздравя всички вас, но и за пореден път да заявя готовността си да работя за нашия град, за нашата община така, щото всеки следващ ден да е по-добър от миналия. Това е измерението на нашата признателност към онези, които през далечната 1908 г. направиха необходимото, за да се сбъдне мечтата на цял един народ - българско самостоятелно държавно съществуване", заяви в словото си кметът на Момчилград инж. Сунай Хасан. Официален гост на тържеството за празника беше народният представител Ердинч Хайрула.
Празничната програма продължи с изпълненията на малките мажоретки, на детска вокална група към Центъра за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс Момчилград и фолклорната група "Родопея".2209 22209 3

2209 42209 5

2209 6

Публикувано в Новини

Печат