Над 2 000 души се събраха на ифтар в центъра на Момчилград

Написано от editor на .

Над 2000 души се събраха на традиционната благотворителна вечеря /ифтар/ на централния площад в Момчилград в свещената нощ Кадир. Един до друг седнаха и споделиха трапезата мюсюлмани и християни. Организатори на ифтара бяха Сдружениeто на момчилградчани в град Бурса, Република Турция и бизнесменът Фуат Гювен със съдействието на Община Момчилград. За благотворителната вечеря в центъра на Момчилград бяха дошли и жители на селата в общината, както и на съседни общини. Сред уважилите ифтара бяха заместник председателят на ДПС и кмет на Община Кърджали Хасан Азис, депутатът от Момчилград Ердинч Хайрула, председателят на кърджалийската структура на ДПС Мюмюн Али и други. Специални гости бяха председателят на сдружението на момчилградчани в Бурса Хасан Йозтюрк и Джан Киразлъ, представител на Фуат Гювен.
"Щастлив съм, че спазихме традицията. Щастлив съм, че се събрахме толкова много хора в най-свещената нощ в годината - Нощта Кадир. Точно в такива моменти си даваме сметка, че трябва да проявяваме благородство и да си прощаваме грешките, за да можем да продължим напред", заяви кметът на Момчилград Сунай Хасан.
"Винаги с радост се връщам в Момчилград. Надявам се, че скоро ще се видим отново на традиционната международна среща на момчилградчани "Момчилград видаги в сърцето ми" през последната седмица на юли", каза Хасан Йозтюрк. Той предаде на присъсъващите специални поздрави от техните земляци, живеещи в Бурса. 
Ифтарът, в който сдружението на момчилградчани са съорганизатори, е само част от техните инициативи, свързани с родния край. По-рано в месец Рамазан те осигуриха 1 200 пакета с хранителни продукти от първа необходимост, които бяха раздадени на социалнослаби в общината.
DSC 0085DSC 0093DSC 0095DSC 0096DSC 0097DSC 0100

Публикувано в Новини

Печат