Стотици пяха с "Диана Експрес" в "Нощта на Орфей"

Написано от editor на .

Стотици пяха заедно с легендарната "Диана Експрес" вечните хитове на рокгрупата в "Нощта на Орфей" пред тракийското светилище край Татул. Десетото издание на фестивала, организиран от община Момчилград, събра в съботната вечер гости от цялата страна. Дошлите, за да се вкючат във феста бяха посрещани по традиция с чаша вино.
"За 10 –ти път тук ще призовем духа на Орфей с музиката, на която той е символ. За 10-ти път ще изпитаме радостта от едновременната среща с родопската природа и с изкуството на музиката и танца", заяви при откриването на фестивала кметът на община Момчилград Сунай Хасан. Той допълни, че "Нощта на Орфей" е важна част от богатия културен календар на общината. Кметът анонсира, че за последната седмица на месец юли община Момчилград подготвя друго важно събитие - традиционната празнична среща "Момчилград в сърцето ми", на която ще се съберат момчилградчани от цял свят. Сунай Хасан награди тримата най-добри участници във велопохода от Момчилград до Татул. Парични награди получиха вторият и третият финиширали Окан Мустафа Расим и Юмер Юсеин Мюмюн. Победителят Мустафа Сабри Хасан стана притежател на чисто нов велосипед, осигурен от община Момчилград.
"Нощта на Орфей" започна с изпълнение на джипси-джаз в изпълнение на атрактивната група "Хот Трингс". Балет "Веда" също събра овацията на публиката с перфектните си изпълнения. Атмосферата на фестивала беше нагорещена допълнително от огненото шоу на балет "Fire Soul". С бурни аплодисменти бяха посрещнати рокдинозаврите от "Диана Екпрес". Публиката пя заедно с групата хитовете "Синева", "Блус за двама", "Насредство" и други.
"Старохни сте! Няма да забравим този концерт", заяви основателят на групата Митко Щерев. "Диана Експрес" бяха връщани от публиката на бис три пъти. Фестивалът завърши с мощни фойерверки в небето над тракийското светилище Татул.

DSC 0365 wDSC 0321 wDSC 0283 wDSC 0264 wDSC 0249 wDSC 0241 wDSC 0259 w

Публикувано в Новини

Печат