Отбелязаха 55 години от създаването на ОДК в Момчилград

Написано от editor на .

55-годишнината от създаването на Центъра за подкрепа на личностното развитие - Общински детски комплекс беше отбелязана в Момчилград. Талантливите деца танцуваха и пяха в концерт, под надслов "В света на детските мечти" в голямата зала на читалище „Нов живот”. Участие в проявата взеха всички сценични форми на ОДК. Пред публиката бяха представени дейността през изминалите години и отличията на възпитаниците им в национални прояви.
"През годините Общински детски комплекс се превърна в привлекателен център за изява на талантливи деца. Общите ни усилия с Община Момчилград са ОДК да стане още по-желано място, където посетителите да имат възможност да развиват своите творчески умения през свободното време", заяви ръководителят на комплекса Детелина Рътова. Тя допълни, че през тази учебна година заниманията на комплекса се посещават от 150 деца.
Поздравителни адреси по повод празника в ОДК бяха получени от Община Момчилград, от РУО - Кърджали и Ротари клуб - Момчилград.
"Изказвам своята признателност към всички директори, преподаватели и ученици за развитието и утвърждаването на всички дейности, организирани от Общинския детски комплекс.
Момчилград има нужда точно от носители като Вас на уникалната ни духовност и култура. Вярвам, че ще запазите творчеството и ще продължавате да сте носители на нашата идентичност.
Бъдете все така усмихнати и мотивирани да прославяте Момчилград на национални участия. Убедена съм, че ще имате много успехи, защото добрата подготовка и неуморният труд са причина за високи постижения", се казва в поздравителния адрес на кмета на община Момчилград Илкнур Кязим.

2023 05 16 08 51 42 706

2023 05 16 08 51 41 471

Публикувано в Новини

Печат