95 години от създаването си отбеляза ОУ "Петър Берон" в Момчилград

Написано от editor на .

95-годишнината от създаването на ОУ "Петър Берон" в Момчилград отбелязаха ученици и учители от училището. Тържеството се проведе в градския парк. На откритата сцена ученици изнесоха богата програма от песни и танци. Специални гости на тържеството бяха кметът на община Момчилград Илкнур Кязим и заместник кметът, отговарящ за образованието Гюлюзар Исмаил.
2023 04 28 11 28 56 750

"За мен е изключителна чест и удоволствие, че имам възможността да споделя заедно с Вас отбелязването на 95 години от откриването на ОУ "Д-р Петър Берон". Училище, което с гордост носи името на епохална личност в българската история, посветил своя живот за съхранението и развитието на образованието и културата", заяви в поздравителното си слово Илкнур Кязим. Тя изрази своето уважение и признателност към всички директори, учители и ученици за постигнатите успехи и постижения, които са плод на упоритост и всеотдайност.
"Връщайки се 95 години назад във времето, от полагането на основите на училището от първия му настоятел Тодор Георджев и братята Васил и Илия Делииланови до днес ОУ "Д-р Петър Берон" има много поводи за гордост, но и отговорност за надграждане на всичко постигнато дотук", каза още Илкнур Кязим.
2023 04 28 11 50 18 667

Директорът на ОУ "Д-р Петър Берон" Андрей Иванов благодари за приветствието.
"Полагаме всички усилия учениците ни да получат най-доброто като знание и опит в училището. Осъзнаваме отговорността, която носим за тях", заяви Андрей Иванов.

Публикувано в Новини

Печат