Община Момчилград набира предложения за членове на съвета на децата

Написано от Мехмед Мехмед на .

 

Във връзка със стартиране на процедура за избор на членове на съвета на децата към Държавна агенция за закрила на детето община Момчилград Ви уведомява, че Съветът на децата е консултативен орган към председателя на Държавна агенция за закрила на детето /ДАЗД/ и от 2003 г. работи в изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето. Целта му е да насърчава детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения. Той Включва представители на младите хора от всяка административна области на деца от уязвими групи, като им дава възможност да обменят знания, умения и ценности и да взаимодействат с държавни и неправителствени организации на национално и регионално ниво.

Съветът на децата е разработил процедура за избор на свои членове. Прилагането й е разделено на три нива: общинско, регионално и национално, които са взаимосвързани. По този начин ще бъде изграден ефективен механизъм за детско участие чрез избор на деца, които да представляват своите връстници от цялата страна при създаването и прилагането на мерки и политики, свързани с младите хора.

В срок до 24 май 2023 г. всички желаещи деца и ученици на възраст до 18 години могат да кандидатстват за членове на Националния детски консултативен орган - Съвет на децата, което е нов шанс за всеки от тях да покаже своите лидерски умения на национално равнище. За да участват в конкурса те трябва да изпратят попълнени документи - формуляр за кандидатстване и мотивационно  писмо на е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или да ги входират на хартиен носител в деловодството на община Момчилград.

Документи за изтегляне:

docМотивационно писмо

docФормуляр за кандидатстване

pdfПроцедура за избор на членове на Съвета на децата

Процедура за избор на членове на Съвета на децата

Публикувано в Новини

Печат