Община Момчилград награди над 100 спортисти

Написано от editor на .

Над 100 състезатели от всички 5 клубове в Момчилград бяха наградени за постигнати високи резултати в сферата на спорта през 2022 година. Инициативата е на Община Момчилград и се провежда за трета поредна година. Наградите на спортистите бяха връчени от кмета Илкнур Кязим на специална церемония. Сред отличените бяха участничката на Европейско първенство по вдигане на тежести Айше Мехмедова, националните шампионки по вдигане на тежести в своите категории Анифе Бехчет и Елена Георгиева, шампионката по тенис на маса на двойки Елиф Ибрям, вицешампионът от Държавното първенство по бокс за младежи Чънар Хюсеин, 7-годишният състезател по борба Кадир Бекир, който спечели сребърен медал на международен турнир по борба, и други.
"Община Момчилград високо оценява огромните усилия, които полагат спортните ни клубове. Поздравявам от сърце всеки един от вас за постигнатите резултати. Вярвам, че ще продължите да прославяте нашата община със своите спортни успехи и талант”, заяви кметът Илкнур Кязим при награждаването на спортистите.
Изминаващата 2022 година бе повече от успешна за спорта в Момчилград, като се отчита нарастващ интерес от страна на желаещи деца да тренират. В града функционират общо 5 клуба - по футбол, по тенис на маса, по борба, по вдигане на тежести и по бокс.

Публикувано в Новини

Печат