Момчилград е домакин на финала на Международната колоездачна обиколка на България

 
Момчилград ще бъде домакин на финалния етап на 69-ото издание на Международната колоездачна обиколка на България. Мащабното събитие е едно от най-старите и престижни в Европа и е подкрепено от Община Момчилград и Ротари клуб - Момчилград. В него са включени 9 български града – София, Троян, Габрово, Трявна, Чирпан, Сливен, Бургас, Пловдив и Момчилград.
"Вярвам, че Международната колоездачна обиколка ще допринесе за развитието на спортния туризъм и ще бъде в подкрепа на туристически бранш в общината. Убедена съм, че за момчилградчани ще бъде интересно да наблюдават на живо изявите на най-добрите спортисти в колоезденето. Вярвам, че предстоящата надпревара ще мотивира повече хора да използват велосипед, а Момчилград ще се утвърди като традиционен партньор на Международната колоездачна обиколка на България", заяви кметът на общината Илкнур Кязим.
Трасето, по което преминава надпреварата, е с дължина около 800 състезателни километра, които са разпределени в пролог, 2 полу-етапа и 4 етапа с общ старт. Официалният старт на състезанието ще бъде даден на 28 Август в София пред главния вход на националния стадион „Васил Левски“.
Финалният 5-ти етап, който ще се проведе на 1 септември, е пробег от 160 километра по отсечката Чирпан - Момчилград. В зависимост от скоростта, с която карат колоездачите се очаква да пристигнат между 16.30 и 17.00 часа в Момчилград, където ще преминат през най-дългата улица "Гюмюрджинска", заявяват организаторите от Българската федерация по колоездене. Маршрутът Чирпан - Момчилград е един от двата най-дълги в обиколката на България.
Линк към финалния 5-ти маршрут Чирпан - Момчилград: https://www.youtube.com/watch?v=HY3EQjMkfDk&t=3s

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос