Представиха книга за детското здравеопазване в Момчилград

Написано от editor на .

Книга за детското здравеопазване в Момчилград и района беше представена в читалище „Нов живот“. Проявата е част от международната среща на момчилградчани „Момчилград винаги в сърцето ми“. На представянето на книгата "Из историята на детското здравеопазване в Момчилградски район" присъства и авторът й 94-годишният д-р Георги Георгиев. Той е лекарят, който през 1955 година полага основите на детското здравеопазване в Момчилградско.
Лекарят разказа част от интересни истории, станали преди близо 70 години и описани в книгата му. Авторът разказа любопитни детайли около изграждането на детското отделение в момчилградската болница, както и как е успял за броени години да намали детската смъртност с 30 процента.
За да го поздравят в залата бяха дошли бивши пациенти на д-р Георгиев, лекари и медицински работници от момчилградската болница, жители на общината. Тук беше и шефът на кърджалийската болница проф. д-р Тодор Черкезов, председателят на общинския съвет Ерсин Юмер. Специални благодарности на лекаря изказа кметът на общината Илкнур Кязим.

2022 07 26 22 16 35 205

2022 07 27 10 04 50 241

Публикувано в Новини

Печат