Момчилград организира най-масовия фестивал след пандемията край светилището на Орфей

Написано от editor на .

Най-масовия фестивал в област Кърджали след началото на пандемията от коронавирус организира община Момчилград край древното светилище на Орфей в село Татул. Над 1 000 души се включиха в четиринадесетото издание на "Нощта на Орфей".
"Музикалният фестивал, който провеждаме тук се превърна в своеобразна емблема на магията на изкуството, съхранявайки и развивайки хилядолетни традиции и обичаи. Изключително се радвам, че Община Момчилград умело запазва една десетилетна традиция", заяви при откриването на фестивала кметът на общината Илкнур Кязим. Тя приветства дошлите да се насладят на програмата, сред които бяха депутатите от ДПС Адлен Шефкет, Байрам Байрам и Павлин Кръстев.
От сцената на фестивала Илкнур Кязим обяви, че тази година ще бъдат възобновени археологическите разкопки в района на култовия комплекс край село Татул.
"Ние с моя екип работим над идеята това свято място да стане още по-приятно и интригуващо за посещение, защото вярваме, както и много от вас навярно, че този уникален комплекс все още крие много тайни. В тази връзка бих искала да съобщя добра вест и тя е свързана със стартиране на нови разкопки, които трябва да започнат през началото на тази есен", обяви Илкнур Кязим.
След приветствените думи кметът награди победителите във велопохода Момчилград - с. Татул, в който се включиха 16 колоездачи. Велосипед получи като награда първенецът в надпреварата Юсеин Юсеин. Подгласниците му Ервин Юсеин и Толга Изет също бяха наградени.
След церемонията на сцената се изявиха талантливи деца от община Момчилград. Певецът на родопски песни Филип Синапов представи хитовете от най-новия си албум "Песни от извора".
Истински фурор предизвикаха при качването си на сцената Катя и Здравко от дует "Ритон".
"Трудно ми е да говоря, наистина много се вълнувам, че отново съм в родния си край", заяви Здравко, който родом е от Момчилград. Дует "Ритон" представиха пред публиката най-новите си песни, както и най-известните си хитове, записвани през годините.
Фестивалът "Нощта на Орфей" завърши по традиция с огнено шоу и със заря.

DSC 0009

DSC 0013

DSC 0016

DSC 0033

DSC 0047

DSC 0050

DSC 0096

Публикувано в Новини

Печат