От 25 до 30 юли: Момчилградчани от цял свят се събират на 13-ото издание на "Момчилград винаги в сърцето ми"

13-ата Международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми" ще се проведе от 25 до 30 юли. Срещата е уникална по рода си и в дните, когато се провежда в Момчилград се завръщат много местни хора, живеещи във вътрешността на страната. В дните между 25 и 30 юли община Момчилград в различни точки на града е организирала наситена от културни и спортни събития програма. За гостите на фестивала са предвидени ще различни и много празнично настроение.
Един от акцентите на тазгодишната международна среща ще бъде традиционните занаяти от района на побратимения турски град Бурса. Представители на Дружество на изкуствата от югоизточната ни съседка ще демонстрират уменията на специални щандове. В организацията членуват представители на различни автентични занаяти, съхранени до наши дни.
"Интересът към срещата тази година е изключително голям. Още от април започнаха запитвания от цял свят. Очаквам тази година в Момчилград да се съберат изключително много хора, свързани по някакъв начин с града и общината", заяви кметът на общината Илкнур Кязим.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос