Две нови книги от Тодор Енчев бяха представени в навечерието на 24 май

Написано от Мехмед Мехмед на .

 
Две нови книги бяха представени на писателя Тодор Енчев в салона на читалище "Нов живот" в навечерието на 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Това са "Роднина на Господ" и "Магията на виното", илюстрирани от известния художник Камбер Камбер. Творческият тандем на авторите предизвиква читателите да се отправят към тайните на хармонията, сътворена от ритмите на душата - слово, звук, цвят, щрих. При представянето на книгите авторът пожела на всички присъстващи да имат един цветен, ведър празник на слово и на неговите писмени надежди.
Тодор Енчев и Камбер Камбер бяха поздравени от заместник-кметовете на Община Момчилград Гюлюзар Исмаил и Айхан Осман, които отправиха пожелания за творчески успехи и достигане на нови върхове.
Щом в красив и неповторим родопски град като Момчилград има уважение към изкуството и неговите носители, щом като то е уважавано и от представители на общинската администрация, и книгите се подаряват на всички, уважили събитието, има бъдеще за уникалната ни култура, бяха думите на присъстващите при представянето на творбите.
Тодор Енчев е роден в с. Пролом, Карловско, но отдавна живее в Момчилград. Автор е на над 10 книги, между които „Долината на розите”, „Родопски сънища”, „Лирична палитра”, „Неродени ангели”. Автор е и на два пълнометражни документални филма.

Публикувано в Новини

Печат