Илкнур Кязим проведе серия срещи в Измит и Мендерес

Написано от editor на .

Серия срещи в Измит и Мендерес имаше кметът на Момчилград Илкнур Кязим. Тя е част от делегацията, водена от председателя на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ, която е на посещение в Турция. В нея влизат д-р инж. Хасан Азис, кмет на Кърджали, народният представител Байрам Байрам и други. Делегацията имаше срещи в Измир, по време на посещението си участва в ифтари в Измир и Чорлу.
Илкнур Кязим се срещна с кметовете на две побратимени на Момчилград общини – Измит и Мендерес, Измир.
С кмета на побратимената община Измит г-жа Фатма Каплан обсъдихме възможностите за подобряване на сътрудничеството помежду ни. И двете страни изразихме готовност да търсим начини за ефективно партньорство между Момчилград и Измит, каза г-жа Илкнур Кязим. Тя покани г-жа Фатма Каплан и екипа й да гостуват в Момчилград по време на 13-ата Международна среща на момчилградчани под надслов "Момчилград винаги в сърцето ми", която тази година ще се проведе от 25 до 30 юли. На срещата присъстваха народният представител Байрам Байрам, председателят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер и Кадрие Топалоглу, наша изселничка от Бургас и служител в Община Измит.
Сърдечно благодаря на г-жа Каплан и екипа й за топлото посрещане и гостоприемството, каза кметът на Момчилград. С побратимената община Мендерес имаме много допирни точки във визиите ни за развитие на общините. С кмета г-н Мустафа Каялар поставихме като приоритет развиването на двустранните отношения, които да бъдат от полза за подобряването на обществения живот на жителите на Мендерес и Момчилград, коментира Илкнур Кязим.
Мендерес е сред общините с най-много изселници от Момчилград в Република Турция. И двете страни заявихме, че се стремим да подобряваме непрекъснато административното обслужване и електронните услуги с цел да облекчим гражданите.
Тема на разговор бе и реализирането на инфраструктурен проект в Мендерес, след чието приключване улица ще носи името на Момчилград", допълни Илкнур Кязим. Тя покани Мустафа Каялар и екипа му също да се включат в ата 13-та Международна среща на момчилградчани в края на месец юли.
На работната среща участие взеха още Байрам Байрам и председателят на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер.

2

3

4

5

6

7

8

Публикувано в Новини

Печат