Момчилград се сдоби с нов символ - обемни букви посрещат жители и гости на града

Написано от editor на .

С нов символ се сдоби Момчилград - надпис с името на града, оформен с обемни букви, посреща жителите и гостите му. Композицията е поставена на входа на града на влизане от Кърджали. Изработката на надписа е инициатива на Община Момчилград. Буквите са златисти и пред тях е поставен националния трибагреник съобразен със Закона за държавния печат и националното знаме на Република България. Изградено е и художествено осветление, за да се вижда надписа и през нощта. Районът около обемните букви е благоустроен с нови зелени площи и алеи.
"Идеята ни е новият символ на Момчилград да стане част от маркетинга и рекламата на историческите и природните забележителности на общината. Убедена съм, че надписът ще бъде една от атракциите за туристите. Златният цвят на буквите символизира успехите на Момчилград, особено в спорта, където имаме олимпийски, световни и европейски шампиони по вдигане на тежести, тенис на маса и плуване. Новият символ придава модерен облик на града ни и в същото време утвърждава традиционната обич на момчилградчани към родния край", заяви кметът Илкнур Кязим.
Новият символ вече привлича вниманието на жителите и гостите на града, които не пропускат възможността да се снимат пред него.
Оформлението на пространството на входа на Момчилград е съгласувано и одобрено от главния архитект на Община Момчилград арх. Юсуф Налбант и специалисти в различни сфери.

Публикувано в Новини

Печат