Конкурс за рисунки на екологична тема се провежда в Момчилград

Написано от editor на .

Стартира конкурс за детска рисунка рисунка на тема „Мисли зелено! Събирай разделно!“. Инициативата се организира от организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки в партньорството на Община Момчилград. Конкурсът цели да фокусира вниманието на децата върху това как ежедневните ни навици се отразяват на околната среда и да насърчи тяхното отговорно отношение и „зелено“ мислене.
В конкурса могат да участват всички ученици от 1-ви до 12-ти клас, като до 19 ноември трябва изпратят своята рисунка на тема „Мисли зелено! Събирай разделно!“ в отдел "Екология и околна среда" на община Момчилград. Рисунките не трябва да нарушават авторски и други права, съгласно законодателството на Република България, да са изработени с техники и материали, които не са опасни за човешкото здраве и околната среда. Всеки участник може да участва с 1 рисунка на посочената тема. Заедно с рисунката, участникът трябва да предостави данни: име и фамилия, възраст, населено място, в което живее, име на учебното заведение, в което учи, телефон за връзка и email.
Наградите за победителите са атрактивни и разпределени по възрастови групи. Победителите ще получат ваучеи за закупуване на книги, електронен четец, смарт-часовник или безжичнни слушалки.

Публикувано в Новини

Печат