В Момчилград приключва най-мащабният за годината инфраструктурен проект

Написано от editor на .

Приключва най-мащабният за 2021 година инфраструктурен проект в община Момчилград, чиято цел е благоустрояване на градската среда. Ремонтните дейности продължиха няколко месеца и бяха финансирани по сключен договор за безвъзмездна финансова помощ с Държавен фонд "Земеделие". Напълно се обновява най-дългата улица "Гюмюрджинска" в Момчилград, която се простира на 2,9 километра. Във финален етап е подмяната на тротоарните плочи и бордюрите на основните пешеходни зони между двете кръгови кръстовища на входа и на изхода на града. На ул. "Гюмюрджинска" вече е поставено ново LED осветление, като средствата са изграждането му са осигурени от общинския бюджет. Монтирани са 78 стълба с височина 7 метра, които осигуряват двустранно осветяване за автомобили и за пешеходци. Обновяването на улицата ще бъде завършено с поставянето на нови кошчета за смет.
Мащабният проект за благоустрояване включваше и обновяване на улици и тротоари в най-многолюдния квартал "Единадесети". В него бяха подменени близо 10 000 квадратни метра тротоарни плочи и 2 900 метра бордюри. В квартал "Единадесети" бяха асфалтирани и маркирани общо 360 паркоместа, част от които са съществуващи, а останалите - новоизградени. Със средства от общинския бюджет са оформени още 80 паркоместа в централната част на Момчилград - 50 в района между централните улици "Гюмюрджинска" и "26-ти декември", 30 в района на южната част на градския парк. Предстои да бъдат изградени още 40 нови на ул. "Капитан Петко Войвода". По този начин общият брой на новите паркоместа само за 2021 година ще нарасне с 480.
"С реализирането на мащабния проект обновихме напълно една от основните улици на Момчилград и разрешихме инфраструктурни проблеми в най-големия квартал на града. Развитието и модернизирането на градската среда е сред приоритетите на екипа ни. Момчилградчани заслужават да живеят в модерен и уютен град, без инфраструктурни проблеми", заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

Публикувано в Новини

Печат