Хранителни продукти по домовете вместо ифтари в Момчилград

Фирми и граждани могат да се включат в организираната от Община Момчилград акция за раздаване на хранителни продукти на нуждаещи се хора по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Целта на инициативата е да бъдат обхванати социално слаби и нуждаещи се семейства, както и говеещи. Месецът на постите в мюсюлманския свят започва на 24 април /петък/ и ще продължи един месец.
Поради обявеното извънредно положение тази година от Главно мюфтийство призоваваха мюсюлманите изпълнението на намазите да става по домовете. Джамиите ще бъдат отворени, но в тях ще присъстват единствено имамите за отправяне на молитви. Общите вечери – ифтари също не се препоръчват от мюфтийството. Вместо тях ще бъдат раздавани хранителни продукти на говеещи и социално слаби семейства.
Желаещите фирми и граждани, които искат да раздават хранителни продукти могат да се обадят на разкрития от Община Момчилград телефон 0882 277 798. Услугата по предоставяне на храна ще се извършва от Домашния социален патронаж, като организацията вече е създадена.
"Пандемията от коронавирус е изпитание за всички нас, независимо от етнос и религия. Обявеното извънредното положение срещу разпространението на инфекцията съвпадна с честването на Великден за християните, и със свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Всеки ден полагаме усилия и вярвам, че заедно ще се справим, като не допуснем разпространението на инфекцията на територията на общината ни", заяви кметът на Момчилград Илкнур Кязим.

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос