Илкнур Кязим се закле като кмет на Момчилград, Ерсин Юмер е избран за председател на общинския съвет

Илкнур Кязим се закле като кмет на община Момчилград, а Ерсин Юмер беше избран за председател на общинския съвет с 22 гласа. Това стана по време на тържествена сесия на разпоредителния орган, която се проведе при засилен обществен интерес. По време на заседанието клетва положиха общинските съветници и кметовете на населени места. Сред официалните гости бяха областният управител на Кърджали Никола Чанев, досегашният кмет Сунай Хасан, председателят на общинската избирателна комисия Асен Самуилов, бившите кметове Акиф Акиф, Бирол Кьосеюмер и Ердинч Хайрула, който е и бивш депутат. Заседанието беше водено от бивш управник на Момчилград - Сали Шабан, който се оказа най-възрастния общински съветник.

Новоизбраният общински кмет, общинските съветници и кметовете на населени места положиха клетва. Асен Самуилов връчи на Илкнур Кязим удостоверението от общинската избирателна комисия, а разпоредителният орган премина към първата и единствена точка от дневния ред на заседанието - избор на председател на общинския съвет. Беше избрана временна комисия по избора, в която участваха представители на всички политически партии в местния парламент. Бяха издигнати 2 кандидатури - на Ерсин Юмер от ДПС и на Димитър Кадиев от ГЕРБ. Последва тайно гласуване. С 22 гласа за поста беше избран Ерсин Юмер. 7 гласа получи неговия опонент.
"Предстои ви сериозна работа и очаквам да проявите необходимата воля, амбиция и конструктивно мислене, за да отговорите на обществения интерес и потребностите на гражданите. Надявам се и през новия мандат местната власт да проявява разбиране към нуждите на хората, да работи с ускорени темпове и да прилага инструментите за взаимодействие и контрол. Вярвам, че ще бъдете максимално ефективни и отговорни при разходването на публични средства и ще степенувате приоритетите на местната общност", заяви в приветствието си областният управител.
"Искам да благодаря от мое и ваше име на всички наши избиратели, които на 26 октомври отидоха до урните и ни гласуваха доверие. Всички ние - кметове и общински съветници сме избрани от избирателите, за да работим всеотдайно за интересите на гражданите на община Момчилград. Силно се надявам, че със съвместни усилия, заедно ще успеем да превърнем нашата община в едно по-добро място за живеене, както за нас, така и за бъдещите поколения. Като кмет на община Момчилград ще направя всичко възможно нашите избиратели да участват в управлението на община Момчилград. Готова съм да приемам идеи и разумни предложения, които ще са в интерес на всички жители на община Момчилград. Общинският съвет и общинска администрация са две различни институции с една обща цел - да работим за гражданите и за обществото. Убедена съм, че с работа и упоритост през следващите 4 години ще надградим постигнатото от всички наши предшесственици и ще успеем да направим Момчилград град с възможности. В клетвата, която всички ние положихме е изказано всичко. Ние се заклехме да служим на гражданите на община Момчилград и във всичките си действия да се ръководим от техните интереси и да работим за благоденствието на нашите избиратели. На добър път!", пожела новият кмет на общината Илкнур Кязим.
"Благодаря за оказаното ми доверие. Заявявам, че ще работя активно с лице към всички жители на община Момчилград. Използвам възможността да поздравя всички общински съветници. Пожелавам здраве и ползотворна съвместна работа в интерес на всички жители на община Момчилград. Убеден съм, че всеки общински съветник ще бъде много деен и активен, за да може да повиши доверието на гражданите към общинския съвет", заяви новият председател на общинския съвет.
След поздравленията Илкнур Кязим получи символичния ключ на общината от предшественика си Сунай Хасан.
"Пожелавам ви да пазите общината като дома си. Убеден съм в това, че ще го направите", каза Сунай Хасан. Той се обърна към присъстващите с думите:
"Изминаха 20 години от активната ми политическа дейност, от които 16 години в общината - 3 мандата като придседател на общинския съвет и един мандат като кмет на общината. В живота има една притча, в която се казва - "Ела, виж и премини". Дойдохме, виждаме и ще преминем. Всички. Но тази притча важи и за политиката. Дойдох през 2000 година, сега преминаваме, но все още не сме преминали. През всички 20 години съм говорил в първо лице, множествено число. Защото за политика да казва "Ние" е най-важното нещо. Един политик не може сам да върши всичко. Това е екипна работа, която, убеден съм, г-жа Илкнур Кязим и Ерсин Юмер ще продължат. Надявам се работата им през следващите 4 години да бъде екипна и ползотворна, и всички ние ще им помагаме".
След тържествената сесия Илкнур Кязим беше посрещната с букет цветя от служителите на общинска администрация. В кметския кабинет новоизбраният кмет получи печата на общината от Сунай Хасан.

DSC 0207

DSC 0229

DSC 0245

DSC 0257

DSC 0276

Печат Е-мейл

Побратимени общини

Община ИзмитГоляма Община БурсаОбщина Байрамич

Община БорноваОбщина Язмос