Ротарианци изградиха площадка за безопасност на движението в Момчилград

Написано от editor на .

Ротарианци дариха децата на Момчилград с площадка за безопасност на движението. Новата придобивка е разположена в двора на ОУ "Д-р Петър Берон", но ще може да се използва и от ученици на останалите училища в общината. На официалното тържество за откриването на площадката присъстваха асистент дистрикт гуверньора Мехмед Исмаил, президентът на Ротари клуб - Момчилград Красимир Боюклиев, депутатът Адлен Шефкет, ротарианци, служители на община Момчилград, представители на полицията и пожарната, директори на училища, педагози и много ученици.

В началото на тържеството деца демострираха познанията си по безопасност на движението, след което изнесоха кратка програма.
"Щастлив съм, че успяхме да изградим този полигон за нашите деца. На него те ще усвоят полезни знания, учейки се. Наш основен приоритет е да подобряване условията за израстване и възпитание на децата", заяви Красимир Боюклиев. Педагози допълниха, че благодарение на новооткритата площадка учениците много по-пълноценно ще усвояват знанията за безопасност на движението, прилагайки ги на практика.
"Инициативата за изграждането на площадката се роди след разговори с учители. Реализирахме идеята с благотворителни инициативи и дарения. Имахме и подкрепата на община Момчилград и на училищата", заяви Мехмед Исмаил.

DSC 0002

DSC 0037

DSC 0051

DSC 0064

DSC 0074

Публикувано в Новини

Печат